Az utóbbi egy hét legnépszerűbb idézetei

Gondolkodni nehéz, ezért leginkább ítélkezünk.

Carl Gustav Jung

A szavakkal az a baj, hogy mindenkinek mást jelentenek. Ha azt mondom: szerelem, egy egészen más film indul a lelkedben, mint az enyémben.

Müller Péter

Nincs értelme a vitáknak. Mert csak a szavakon vitázunk és észre sem vesszük, hogy nem is értjük egymást. (...) Ahogy a fény sokféle színné törhet, úgy a szónak is ezerféle jelentése van.

Müller Péter

Minden nap, amikor felkelsz, döntést kell hoznod. Dönthetsz úgy, hogy haragban leszel világgal, vagy dönthetsz úgy is, hogy mindez nem fog rád hatni.

Miley Cyrus

Az élet olyan, mintha egy cukrászdában áfonyás süteményt kapnánk, holott barackos-diósat rendeltünk. Nincs olyan sok barack vagy dió, és az ember azzal van elfoglalva, hogy mi az, ami hiányzik, pedig sokkal okosabb lenne, ha rájönne, hogy az áfonyának is jó íze van.

Dean Ray Koontz

Tudod mi nem fér a fejembe? Miért akarsz annyira beilleszkedni, mikor különlegesnek születtél?

Miről álmodik a lány? c. film

Bár új élet kezdődik nekünk, amit már nagyon vártam, de nem múlhat el az, ami történt. A csodálatos és megismételhetetlen dolgok nem tűnnek el úgy a semmibe.

Zakály Viktória

Tudod te, milyen érzés, ha megcsalnak? Tudod, hogy mi megy végig az emberben? Hogy a gerinceden felkúszik az érzés, beleépül az agyadba, és mint egy kalapács, folyamatosan, monoton tempóban azt mondja, megtették veled, holott semmi okot nem adtál rá!

Leiner Laura

A jó és a rossz csupán az elő- és hátlapja ugyanazon kártyának.

Code Geass c. film

Nem tudom, Isten miért adott tíz ujjat nekünk, mert csak háromra van szükségünk. Egy: kell egy cél. Kettő: kell egy terv, és három: kelj fel a seggedről!

Pain and Gain c. film

Érintsd meg a csönd egy pillanatát, meghallom majd.

Alessandro Baricco

A szavaknak a zenéhez hasonlóan óriási erejük van.

Takami Kósun

Valakit szeretni annyit tesz, mint másvalakit nem szeretni.

Takami Kósun

Gonosz szavak után ártatlan rózsákat küldeni szánalmas próbálkozás!

Franz Kafka

Anyám azt mondta, "azt ne képzeld, hogy a boldogság az egy folyamat, elkezdődik, éltek, mint a mesében, jönnek a kék hegyek, a rózsavirág - a boldogság a katasztrófák üzemzavara".

Szabó Magda