Az utóbbi egy hét legnépszerűbb idézetei

Vannak reggelek, mikor annak ellenére is el kell indulnunk utunkon, hogy már a kávé illatával együtt érezzük a közelgő baljós események átható szagát.

Czipper Ágota

Véleményeink nem azért különböznek, mert egyikünk okosabb a másiknál, hanem mert különböző utakon jár az eszünk.

René Descartes

Azt hiszed, ismersz valakit, közben csak azt tudod róla, amit tudni akarsz.

Joe Hill

Ha nem keresnéd olyan vadul az igazit, hamarabb rátalálnál.

Váratlan utazás c. film

Az, hogy a fájdalom jön, majd elvonul, csak látszat. Valójában olyan, mint a cölöp: néha kilátszik, néha elfedi a víz, de mindig jelen van.

Stephen King

Tudod én szentül hiszem, hogy ha van Isten, nem valamelyikünkben van. Nem benned, bennem, hanem valahol kettőnk között. Ha van valami varázslatos ezen a világon, akkor az az, hogy megpróbáljuk megérteni a másikat, osztozni vele. Tudom ritkán van kilátás teljes sikerre, de kit érdekel? A fő, hogy megpróbáltuk.

Mielőtt felkel a Nap c. film

Vannak (...) olyan események, melyek első ránézésre ijesztőnek, félelmetesnek és kegyetlennek tűnnek, utóbb mégis kiderül róluk, elkerülhetetlenek voltak - általuk került az életünk arra a vágányra, mely új állomásokat, új embereket és új történeteket hoz elénk.

Czipper Ágota

Csak úgy nőhetsz fel igazán, ha távol vagy szüleidtől.

Czipper Ágota

Amit a szem nem lát, amiről az elme nem tud, az nincs.

David Herbert Richards Lawrence

Manapság az a különleges, aki nem különleges.

Márkus András

Az élet rövid. Bármi megtörténhet, és általában meg is történik, szóval nincs értelme ülni és a sok "ha"-n, "és"-en és "de"-n gondolkodni.

Amy Winehouse

Egy csöpp ital este olyan, mint az orvosság: az egész napi kemény munka után jókedvre deríti, ellazítja az embert, és megszabadítja az elmét a napi gondoktól.

Jane Goodall

Nem hiszek abban, hogy ha jóságos vagy, akkor jó dolgok fognak történni veled. Minden teljesen esetleges és véletlenszerű. Néha rossz dolgok történnek jó emberekkel és néha jó dolgok rossz emberekkel. De ha jó dolgokat próbálsz tenni, akkor legalább olyasmivel töltöd az idődet, ami megéri.

Helen Mirren

Aki semmi bajt nem tud elviselni, az nincs hivatva nagy dolgokra.

Aki szeret, az fogadjon el továbbra is, aki meg nem, az lépjen tovább, ne foglalkozzon velem... ennyi.

Paksi Endre