Idézetek - tehetség

Az is tehetség, ha valaki szívét-lelkét beleadja valamibe.

Fullmetal Alchemist c. film

Ha (...) az emberben nem lappang művészi vagy pénzügyi tehetség, vagy csak nem elég penge, akkor egyet tehet: folytathatja, amit első általánosban elkezdett - azt, hogy olvasni tanul. Az angol szakot azoknak találták ki, akik még nem találták ki magukat.

Jeffrey Eugenides

A betű a szorgalom, a csend a tehetség.

Cserna-Szabó András

Nem az íráshoz, nem az üzlethez - nem a politikához - az élethez kell tehetség!

Lengyel Menyhért

Amikor a tudás és a tehetség eléri az emberi korlátokat és helyet ad az intuíciónak, amikor a sugallat és a tudás egyetlen emberben ötvöződik, akkor igazi rátermett hadvezérrel állunk szemben.

Rommel c. film

A szeretet az a csodálatos tehetség, amitől egy embert olyannak látunk, amilyen valójában nem.

Hannelore Schroth

A nyeréshez szerencse kell... a vesztéshez tehetség!

Diana Gabaldon

Az élet olyan, mint egy pókerjátszma. Vagy én osztok, vagy nekem osztanak. Tehetség és szerencse kell hozzá. Az ember tartja a tétet, emel és blöfföl. Mindig lehet tanulni a partnerektől. Előfordul, hogy egyetlen párral nyerünk, de az is, hogy fullal vesztünk. Bármi történjék is, addig jó, amíg mozgásban van a pakli.

Roger von Oech

Képesnek lenni a kemény munkára, ez a legnagyobb tehetség!

Barakamon c. film

A híres emberek hibái gyakran nagyobbak az erényeiknél, hogy a tehetség éppoly különleges adottság, mint a jó szem és a jó gyomor, csak a dolgozószobában hasznosítható, minden egyébtől független adottság, semmi köze a kellemes egyéni tulajdonságoknak ahhoz a vonzó együtteséhez, amely meleg emberi kapcsolatokat teremt.

Guy de Maupassant

A tehetség nem örökkévaló adottság, munka nélkül elapad, mint a forrás. Tehát dolgozni kell és örülni a kis eredményeknek is.

Győry Kálmán

Mi a tehetség? Egy olyan tulajdonság, ami valakit megkülönböztet másoktól. Egy átlagos ember egy dolgot egy adott szinten végez, egy tehetséges pedig magasabb szinten. Egy szituációban az előbbi a sablont húzza meg, az utóbbi a harmadikat-negyediket. Ő az, aki két-három gondolattal előrébb jár.

Ebedli Zoltán

A tehetség a választásokban rejtőzik.

Robert De Niro

A zseniben az a legcsodálatosabb, hogy érthető - noha ehhez szükséges lehet egy-két kiemelkedő tehetségű nem zseni, aki az elsők között érti meg és mások számára is érthetővé teszi a zseni gondolatait.

Mérő László

Csak az az igazi tehetség, aki nem próbálja tehetségét állandóan fitogtatni, hanem csak csendben, az egyértelműség szelíd magabiztosságával kijelenti azt, amivel pedig perelni nem lehet és nem is szabad, mert csak az igazi tehetség engedheti meg magának azt, hogy tehetségét szentül elherdálja, szétdobálja.

Cserna-Szabó András