Idézetek - szép

Tudom, mi a tejben a légy,
tudom, ruha teszi az embert,
tudom, az új tavasz mi szép,
tudom, mely gyümölcs merre termett,
tudom, mely fán mily gyanta serked,
tudom, hogy minden egy dolog,
tudom a munkát, lusta kedvet;
csak azt nem tudom, ki vagyok.

Francois Villon

Egy szép kötésű, keményborítóval védett, gondosan megválasztott papírra nyomtatott, hagyományos módon fűzött és ragasztott könyv hitelességet áraszt, mivel az anyagok minősége hosszú élettartamra enged következtetni. Hasonló célzatosságot és tiszteletet feltételeznek a kőbe vésett szavak is. A súly és a tartalom, fizikai és szellemi értelemben egyaránt, megfeleltethetőek egymásnak.

David Jury

A költőnek van a legszebb hivatása e földön: ő az, aki halhatatlanná varázsolja a mulandóságot.

Juhász Gyula

A szép ellenség. Egész életünkben próbálunk megküzdeni azzal, hogy nem érezzük szépnek magunkat. Ez egy olyan harc, amiben nem nyerhetünk. A szépségnek nincs definíciója. Csak egyféleképpen érhetjük el a szépséget, ha annak érezzük magunkat belülről, anélkül, hogy konkrét fizikai jellemzőkre bontanánk.

Miley Cyrus

A tökéletlenségeid tesznek széppé és azzá, aki vagy.

Demi Lovato

Majd minden író után marad olyan munka, melyről az a vélemény, hogy ha egészen kidolgozza, szépet adhatott volna. De ezt az illető író már nem hallja.

Mikszáth Kálmán

A szépség mindig kerüli a feltűnést.

Walter Mitty titkos élete c. film

A testünk egyes változásairól azok az utcák jutnak az eszembe, ahol évek óta járunk. Aztán egy szép napon bezár az egyik üzlet, eltűnik a cégér, a helyiség ott áll üresen, kikerül rá a "Kiadó" tábla, és mi eltűnődünk, mi is volt itt azelőtt, vagyis a múlt héten.

Daniel Pennac

A szerelem nem értelmes! Nem lehet logikával elérni vagy elfelejteni. A szerelem teljesen abszurd, de muszáj szeretnünk, különben elvesztünk. A szerelem halott - és az emberiségnek annyi. Mert a szerelem a legszebb dolog, amit teszünk.

Így jártam anyátokkal c. film

Kevés kellemesebb dolog létezik az életben, mint amikor az ember által valaha is látott legszebb lány mélyen a szemébe nézve azt mondja, hogy csodálatosan viselkedett.

Agatha Christie

Az ember az omladékban is a régi épületet látja. A virág csak virág, ha elhervad is. Az álom szép, ha elszállott is...

Gárdonyi Géza

Készen állok, hajlok arra a bolondságra, hogy megnősüljek. Megkérem én a kezét bárkinek tizenöt és harminc között. Egy kis szépség, egy kedves mosoly, néhány hízelgő megjegyzés a tengerészetre, ennyi nekem elég is, s elveszett ember vagyok. Mi kell még egy tengerésznek, aki nem forgolódott annyit hölgyek között, hogy túlságos igényekkel lépjen fel?

Jane Austen

Csinos nő, csavaros eszű és kizökkenthetetlenül kellemes modorú, s mindez messzemenően veszedelmesebb, mint a szép arc és alak puszta vonzereje!

Jane Austen

19

És újban hittem, mikor láttam,
hogy egy-egy álmom messze hagy,
de álmaimnak legszebb álma
te voltál - s a végső te vagy.

Eino Leino

A leghatásosabb nevelés, ha egy gyerek szép dolgokkal játszhat.

Platón