Idézetek - siker

Az ember néha azért kedvel egy partnert, mert sikerül úgy viselkednie vele, ahogy másokkal nem szokott, de mindig is szeretett volna.

Lángh Júlia

Egy katartikus műalkotás, egy prédikáció, egy személyes krízis, egy veszteség: számtalan élmény idézheti emlékezetünkbe, hogy legtitkosabb kívánságaink - az örök ifjúság és szerelem, a siker, a halhatatlanság - soha nem teljesülhetnek.

Irvin David Yalom

Minden üzlethez tartozik egy cél, a siker titka abban áll, hogy megtaláld a megfelelőt. Ha megtaláltad, minden erőddel arra kell összpontosítanod.

Roberto Saviano

Az újságíró, a narrátor, a rendező mind arról akarnak mesélni, milyen a világ, milyen valójában. Elmondani az olvasóknak, a nézőknek: a világ nem olyan, amilyennek eddig gondoltad, hanem egészen más. Nem olyan, amilyennek hitted, én majd felnyitom a szemedet, hogy megláthasd az igazságot. De ez senkinek sem sikerül tökéletesen.

Roberto Saviano

Két csoportba sorolhatjuk a színészeket: az egyik beleéli magát a szerepébe, a másiknak sikerül a személyisége bélyegét rányomni a szerepére. Ebből az utóbbi csoportból kerülnek ki rendszerint a színész-rendezők. Megragadnak egy szerepet, és összeolvasztják a saját egyéniségükkel.

Agatha Christie

A siker kezdete az, hogy kiismered ellenfeled személyiségét, és pontosan tudod, mit fog tenni adott körülmények között.

Agatha Christie

Mindent veszt és semmit se nyer
A lélek, ha nem ízlik a siker.

William Shakespeare

Nem lehetsz sikeres az életben, ha nem dolgozol meg érte.

Richelle Mead

Néha ki kell lépni a biztonsági zónából és kockáztatni, hogy sikeres lehess.

Vaskos hazugságok c. film

A siker mindig csak egy pillanatnyi állapot, és ha azt akarod, hogy tovább tartson egy pillanatnál, akkor még többet és még többet kell tenned érte.

Péterfy Bori

Akkor igazán sikeres valaki, ha minden sejtjében érzi, és szeretni is tudja [a sikert].

Pataki Ágnes

Kudarcnak tartom, ha valaki félreismeri önmagát, képességeit, és ezért nem tudja megvalósítani azt, amit szeretne. Nem tartom kudarcnak, ha jót csinálunk, de mások irigysége, a rossz értelemben vett konkurencia miatt az mégsem sikerül. Az igazi kudarc az bennünk van.

Berkesi András

Hibázz keményebben! Nem lehetsz sikeres hibák nélkül.

Robert Toru Kiyosaki

Sosem bírtunk elszakadni egymástól teljesen. Néha úgy éreztem, mindent feláldoznék a szerelméért, máskor meg éppen ellenkezőleg, a lehető legmesszebb akartam kerülni tőle, annak reményében, hogy akkor sikerül majd lenyugodnom, és visszakapnom a lelki békémet.

Elizabeth M. Gilbert

Senki sem úgy megy férjhez, hogy ha nem sikerül, na bumm, legfeljebb elválunk. De az ember addig vesz részt bármilyen párkapcsolatban, amíg az mindkettőjüknek jó, mindkettőjüknek örömet, boldogságot jelent. Aztán amikor valamiért megbicsaklik a kapcsolat, akkor szenved még néhány évig, amíg megerősödik benne a felismerés, hogy nem szeretné már folytatni. Ez nem egyszerű folyamat, sok fájdalommal és bánattal jár. Mégis meg kell hozni a döntést, ha már nem méltó önmagunkhoz képest az együttélés.

Bánsági Ildikó