Idézetek - rossz

Nincs menekvés, dönteni kell, (...) lehet jól, lehet rosszul, lehetünk szabadok, lehetünk rabok, de dönteni kell.

Nádasdy Ádám

A véletlen (...) távolságot tart. Akár a macska. Nem jó és nem rossz. Végképp nem isteni. Nem kedvez és nem akadályoz. Néha belénk botlik, és az untig elég.

Száraz Miklós György

Attól az embertől is óvakodj, aki nem hisz a démonokban. A jó és rossz szellemekben. Aki még azt is tagadja, hogy a gondolatainkban létezhetnek. Mert az ilyen embernek megkeserítik az életét.

Száraz Miklós György

Nem hiszem, hogy a megbánáson érdemes rágódni. Előfordul, hogy megbánunk valamit, persze. De bármi jót vagy rosszat csináltunk, az már része annak, aki most vagyunk. Ez az utóbbi az, amin változtatni, jobbítani lehet.

Charlie Sheen

Az ismerős rossz jobb, mint az ismeretlen.

Simun Vrocsek

Semmi sem tart sokáig. Sem ami nagyon, nagyon jó, sem ami nagyon, nagyon rossz.

A sárkányhölgy bosszúja c. film

Az ember alkalmazkodik - lényegében mindenhez. Hozzászokik. Nincs jó vagy rossz, állapotok vannak. A hozzáálláson múlik, jónak vagy rossznak ítéled-e a helyzetet.

Nikodém Vanda

A jó mesélőkkel is előfordul, hogy rossz viccet választanak.

Simun Vrocsek

Legyetek őszinték! Ha összevissza hazudoztok, az egyszer úgyis kiderül. Az albérlet rosszabb, mint egy pletykalap. Valaki mindig elszólja magát, méghozzá pont a rossz embernek. És ha már robbant a bomba, akkor nincs megállás.

Bíró Lajos

A jól sikerült, csonka esték éppúgy hazavágják az éjszakát, mint a rosszak, de teljesek.

Szvoren Edina

Az embereknek azt mondják, hogy eredendően rosszak vagy bűnösek, és az egyetlen módja, hogy jóvá váljanak, ha az életük feletti kontrollt átadják a vallásnak. Mivel semmi bizonyíték nincsen ezekre az állításokra, a vallás tulajdonképpen egy képzeletbeli problémát hoz létre, hogy aztán egy képzeletbeli megoldást adjon rá.

Armin Navabi

A legfontosabb lecke: megtanulni szeretni. Egyre jobban szeretni. Mert eltűnnek a nyelvek, a próféciák, az országok, és az utca, ahol lakom, a villanyoszlopok, ez a ház, a nappali bútorai... és eltűnik az én testem is. De egy dolog örökké megmarad az univerzum lelkében: a szeretetem. A hibáim ellenére, a rossz döntéseim ellenére, amelyek szenvedést okoztak másoknak, és minden olyan pillanat ellenére is, amikor azt hittem, hogy nem létezik.

Paulo Coelho

Az emberi test nem akar sérüléseket szenvedni. Arra vagyunk programozva, hogy rosszul legyünk a vér láttán. A fájdalom kémiai folyamatok óvatosan kikísérletezett elegye annak érdekében, hogy életben maradjunk. A tudományos kutatások arról számolnak be, hogy az analgéziával születettek - azok, akik képtelenek fájdalmat érezni - leharapják a nyelvük végét, lyukat dörgölnek a szemükbe, eltörik a csontjukat. Fékek és ellensúlyok csodálatos rendszere gondoskodik arról, hogy működőképesek maradjunk.

Maggie Stiefvater

Ne érezd magad rosszul! A múlt elmúlt... akár jó volt, akár rossz, kőbe van vésve, és már nem változik. És nekünk ebből kell vigaszt merítenünk.

J. R. Ward

A rossz választások után van esélyünk, hogy jóvátegyük őket.

Andrea Cremer