Idézetek - rossz

Az élet folyton tesztel, ha nem figyelsz, könnyedén elbukhatsz. Megtörténhetnek a legjobb dolgok, de ne várd, hogy a rossz majd elkerül. Megvalósíthatod az álmaidat, haladhatsz az újak felé, de egy dolog biztos: folyton fejlődnöd kell, és bizony csak úgy válhatsz erősebbé, ha az élet folyamatosan próbára tesz.

Oravecz Nóra

Minden jó és rossz elmúlik, mert ezek nem létező dolgok, csak képzeletünk szüleményei.

G. Hajnóczy Rózsa

Ha minden fájdalmasat és rosszat elkerülünk, akkor honnan fogjuk tudni, mitől jó a jó? Ha nincs viszonyítási alapunk? Legyenek a rosszak akár különböző traumák, akár fájdalmak, halálesetek utáni érzések: ezek valójában szükségesek.

Csernus Imre

Minden, ami megtörténik, annak oka van. Akár jó, akár rossz. És lehet, hogy nem hisszük el, de igenis fordulhat a kocka!

Hosszú Katinka

16

Csak nyugodtan,
úgyis rosszul fogsz dönteni.

Simon Márton

Elérhetetlenek az álmaid, vagy csak rossz álmokat kergetsz?

I`m Still Here c. film

A harag nem rossz (...). Emberi. És különben is, csak mert valaki ingerült lesz, az még nem jelenti azt, hogy az is marad.

Sarah Dessen

Párkeresőknek tanácsolnám, hogy figyeljék meg az esetleges jelöltjeiket, hogyan bánnak az állatokkal. Mennyire tudnak kutyául. S mennyire hallgatnak rájuk. Mennyire értik meg néma beszédüket. Jelzéseiket. Mennyire ismerik az érzéseiket, az üzeneteiket, ősi tisztaságukat, s az embertől tanult ravaszságaikat. Arra is figyeljenek, hogy ha valakinek rossz jellemű a kutyája, ahhoz nem szabad férjhez menni. Vagy azért, mert nem tudta megnevelni, sőt, talán rosszra nevelte, vagy azért, mert a kutya átvette gazdája jellemét. Köszönj el az ilyen embertől, s emlékül küldj egy csontot neki.

Müller Péter

Akik rosszat mondanak rólad, azoknak a szándékaik rosszak. Akkor is, ha ez nem tudatosult bennük s azt hiszik magukról, hogy őszinték. Nem azok!

Müller Péter

A rossz, gyenge lábakon álló érveket csakis és kizárólag egy-egy tetszetős mondat varázsolhatja át - csiribú! csiribá! - olyan ütőkártyává, ami az összes többit letromfolja.

Dimitri Verhulst

Mindig ez történik velem. Ha rossz passzban vagyok, hirtelen valahonnan (...) rohadtul boldog emberek bukkannak föl.

Benedict Wells

Nincs rosszabb pokol a rossz lelkiismeretnél.

Rejtélyek kalandorai c. film

Attól, hogy valami természetes, még nem feltétlenül jó, és ha valami nem természetes, az még nem feltétlenül rossz. Az arzén, a kígyóméreg, a nukleáris sugárzás, a földrengés és az Ebola-vírus egytől egyig megtalálható a természetben, a védőoltás, a szemüveg és a csípőprotézis viszont az emberi elme terméke.

Simon Singh

Minden nőre rá lehet mondani, hogy csúnya. Minden írói műre, hogy gyenge. És minden emberre, hogy rossz. Te azokra hallgass, akik szebbnek és jobbnak látnak, mert ők fölfelé néznek benned, s ez a szeretet perspektívája.

Müller Péter

A büszkeség a részegségnél is rosszabb lehet. Akit hatalmába kerített, nehezen csillapodik le.

Szergej Vasziljevics Lukjanyenko