Idézetek - nehéz

Néha nehéz, ha az ember olyan szeretne lenni, mint más, de nem tudja, hogyan csinálja.

Cassandra Clare

A felnőtté válás nehéz döntésekkel jár együtt, és ha helyesen cselekszünk, az nem feltétlenül jelenti, hogy jó is nekünk.

Katie McGarry

A békéről nagyon könnyű beszélni, sokkal nehezebb megőrizni.

The Witcher c. videojáték

A legnehezebb utas mindig az, aki nehezen kaparja össze az utazásra valót, talán évekig is spórol arra az egy hétre, aminek épp ezért tökéletesnek kell lennie. Elég egy vártnál gyengébb panoráma, és jön a hiszti; egy kis változás a programban, és itt a világvége. A gazdag utas, aki eljut Afrikáig is, valószínűleg gyakorlott világvándor. Tudja, hogy a harmadik világban nem számíthat svájci pontosságra. Látott már ezt-azt, és nem görcsöl. Inkább felülemelkedik a kényelmetlenségeken.

Kordos Szabolcs

A láthatatlanságnak is megvan a maga nehezen felfedezhető, de sokszor roppant előnye. Például nem kell elmagyarázni a lehetetlent: ha úgy látja mindenki, hogy nem csinálok semmit, én mégis miért gondolom ezt a semmit nagyon is soknak. Ha szem előtt vagy, lehetetlen bámulni az eget anélkül, hogy ne vonj le belőle konklúziót, ne tedd fel a kérdést, hogy kékebb-e a tegnapinál, egyszerűen képtelenség önmagában látnod, nézned, élned. Önmagadat is mindenképp valamiféle eszmény részeként kell szemlélned; apád, anyád, nagyanyád, a szomszéd vagy a szomszéd lányának szemszögéből, és nem lehetsz csak úgy, önmagadban, ahogyan az ég, vagy az égen a felhők, felhők között a nap, a nap alatt a tó, a tavon egy csónak, a csónakban az esővíz, esővízen némi jég, némi jégben a fagyott juharlevél, levélben az ér, érben a szín, színben az érzés, érzésben a tudás, a tudásban minden, mindenben a semmi, a semmiben pedig te.

Centauri

Ha először nem szánod rá magad, később még nehezebb.

Dmitry Glukhovsky

Az anyagcserénk hatékony: ha a testünknek sok táplálékot kell elégetnie, gyorsabban égeti zsírtartalékainkat, ha kevesebb étel áll rendelkezésére, takarékra áll, lassabban és nagyobb hatékonysággal éget. Ez a hatékonyság segített őseinknek túléli az ínséges időket és a teleket. Ugyanez viszont nem segíti a modern koplalót. Ha túl keveset eszünk, testünk túlélő üzemmódra kapcsol, és még nehezebb elégetni a fölösleges kilókat.

Brian Wansink

Dönteni könnyű. A következményekkel való együttélés a nehéz.

The Whispers c. film

Nehéz egy nő érzéseit leírni olyan szavakkal, melyeket férfiérzésekre találtak ki.

Távol a világ zajától c. film

Ha valaki jobb sorsot keres, annyi elképzelést kell kipróbálnia, amennyit csak lehet, mivel nehéz megjósolni, melyik működik majd.

Katherine Boo

Egy szegénynegyedben nehéz titkot tartani.

Katherine Boo

A legnagyobb lovag nem gazdagságot, megbecsülést, hírnevet vagy dicsőséget keres. A legnagyobb lovag célja mindennél nehezebb: magából akar jobb embert faragni. Minden nap arra kell törekedned, hogy jobb ember légy. Nem csak másoknál, de magadnál is jobbnak kell lenned.

Morgan Rice

Nehéz nem gyűlölni... embereket, dolgokat, intézményeket. Mikor megtörik a lelkedet, és élvezettel nézik, ahogy elvérzel, a gyűlölet az egyetlen helyénvaló érzés. De tudom mit tesz a gyűlölet az emberrel. Ízekre szedi és kifordítja önmagából. Olyanná válik, amilyenné soha sem akart.

Kemény motorosok c. film

Minden ember számára saját kora legjellemzőbb vonásainak az áttekintése, s az ebből levonandó helyes döntések meghozatala a legnehezebb.

Száray Miklós

Fejjel kell áttörnöd a falat. Ezt a falat könnyű áttörni, hiszen vékony papírból van. Annál nehezebb viszont, hogy ne hagyd magad becsapni attól, hogy a papíron már ott van a megtévesztésig hű képe annak, amint éppen áttöröd a falat. Nagy csábítás, hogy azt mondd: "Hát nem töröm át szüntelen?"

Franz Kafka