Idézetek - nehéz

Mikor a remény már sokadszor felcsillan, majd az ember szeme láttára hirtelen szertefoszlik, nehéz megbékélni az újabb kiábrándulással.

Andrej Gyjakov

Sokféle festői táj van a világon a Niagarától a gyergyói tisztásokig. De azt a festői tájat a legnehezebb szó nélkül hagyni, amelyhez küzdelmeinkkel kapcsolódunk. Ahol örökké reménykedünk, ahol sokszor csalatkozunk, de ahol újrakezdünk mindent. Ahol van erőnk újrakezdeni mindent. Ahol születtünk.

Elekes Ferenc

Ahol a szociopaták nehézséget látnak, ott a normális emberek érzelmi kötődést. Családot, barátokat, szeretteket, és a legtöbbünk ezeket nehezen adja fel. Ők határoznak meg minket, ők tesznek azzá, akik vagyunk. Néha a körülöttünk lévők kiegészítenek minket.

Dan Wells

Nehéz dolog a hassal vitatkozni, mivel nincsen füle.

Roberta Rich

A gyereknevelés a világ legnehezebb extrém sportja.

Zacher Gábor

Az a helyzet a félelemmel, hogy választás kérdése: választhatjuk, hogy félünk, vagy azt, hogy erősek vagyunk. Ha a félelmet választjuk, megadjuk magunkat és a félelem legyűr minket. Erősnek maradni sokkal sokkal nehezebb.

Kisvárosi gyilkosságok c. film

Maga a "mű-vész" is csak nehezen tudja leplezni elragadtatását: a semmiből létrehozott valamit, ami ráadásul teljesen haszontalan.

Dimitri Verhulst

Nem mondhatom meg neked, hogy védd-e a királynődet. Ezt neked kell tudnod. Nézd, hol áll a futód, nehéz helyzet. A világ legjobb sakkozói sem tudnának most tanácsot adni neked. Néha az ember elveszítheti a királynőjét. Akkor döntést kell hoznia. Néha jobb, ha lemond róla, hogy továbbra is a játékra tudjon koncentrálni. De máskor meg csak egyet tehet: harcol a királynőért.

Benedict Wells

Ennyi bájt kegybűl ada? bűntetésbűl?
Mit tudom hogy ki; s jöve vissza szedni.
Úgy is ellen-tét vala női testem
S férfiu lelkem:

Kívül édes lágy simaság, de bévűl
Szikla görcsökben feszülő nehéz ércz,
Óriás műhely, veritékben ázó
Szomjas örök tűz.

Weöres Sándor

Ha elcseszel valamit, addig tedd, míg fiatal vagy. Minél öregebb leszel, annál nehezebb lesz fölállnod a padlóról.

Winston Groom

A büszkeség a részegségnél is rosszabb lehet. Akit hatalmába kerített, nehezen csillapodik le.

Szergej Vasziljevics Lukjanyenko

Gyakori hiba, hogy egy idő után a párok elkényelmesednek, elfelejtik, hogy megszerezni könnyebb, megtartani viszont annál nehezebb a másikat. Apró figyelmességekkel kell ébren tartani a szerelmet. Mindkét félnek tennie kell a harmonikus kapcsolatért.

Czippán Anett

Az igazi tartós, maradandó önbecsülés mindig a tettekhez kapcsolódik. Nehéz olyanra igazán őszintén büszkének lenni, amihez nem járult hozzá az ember.

Árvai Péter

Gondolom, még a bölcseknek is nehéz megállniuk, hogy ne fitogtassák a bölcsességüket.

Mark Lawrence

Az él jól és bölcsen, aki tudja, hogy a küzdelem az élet értelme. És élvezi. Minél nehezebb, annál inkább. És küzd vidáman, játékosan, hittel és önbizalommal.

Müller Péter