Idézetek - nap

Hiányzik nekem bármi is? A jövő. (...) Az, ami nem történt meg. A véletlenek, melyek belefolynak az életbe, a napok, amelyek majd eltelnek, olyan dolgok eredményei, amik már rég elkezdődtek; minden, amit valamiképpen az irányít, amire én vágyom. Ez az, ami hiányzik, amit nem ismerek: a jövő.

Tore Renberg

Néha az apróságok számítanak. Mindaz, amit nap mint nap csinálsz. Mindaz, amit minden egyes nap teszel másokért. Ha kicsiben is, de megmented a világot.

Szellemekkel suttogó c. film

A sötét középkorban az embereknek érdemes volt a vallásra támaszkodniuk, miként egy koromfekete éjszaka is egy vak a legjobb vezető - ő jobban ismeri az utakat, mint az, aki átmenetileg nem lát. Miután viszont a Nap felkelt, már butaság egy öreg, vak embert kérni vezetőül.

Heinrich Heine

Biztos vagyok benne, hogy ha mindenki meginná a maga napi jó üveg borát, feleannyi baj sem lenne a világon, mint amit most látunk.

Jane Austen

Tegnap egész nap imádkoztam (...). Nem azért, hogy maradj; úgy éreztem, az nem lenne helyes. Azért imádkoztam, hogy legyen erőm elküldeni téged.

Diana Gabaldon

Egyszer sötétben kelni, hogy kalandra induljunk, az elviselhető. Két nap alatt másodszor, annak már mazochizmusszaga van.

Diana Gabaldon

Sok minden burjánzik a nap alatt, de
Kora virágból lesz kora gyümölcs.

William Shakespeare

A könnyek önmagukért beszélnek, és amikor azt hisszük, hogy már mindet elsírtuk, még mindig csorognak, és amikor azt hisszük, hogy az életünk már csak egy hosszú séta a Fájdalom Völgyében, egyszer csak felszáradnak a könnyeink. (...) Mert ráébredtünk, hogy aki elment, nem vitte magával a napot, és nem hagyott maga mögött sötétséget. Csak elment, és minden búcsú magában hordozza a reményt.

Paulo Coelho

A nulláról kell kezdeni minden napot. Amit már letettél, az nem érdekes. Amit még nem csináltál meg, az az érdekes.

Kishonti Ildikó

Hova tűntek a napok, mikor az élet csak játék volt,
és a stressz minket igazán soha nem ért el,
csak rohanás volt és ugrás, egy ártalmatlan eséssel.

Paolo Nutini

Nem élek rocksztár életstílust, bármilyen legyen is az. Hívhatjátok ezt átoknak, vagy akár áldásnak is. De amikor otthon vagyok, én vagyok apu. Ritkán járok el szórakozni. Hatkor kelek minden nap. Néha lenyírom a füvet. Nem csinálok semmi olyasmit, amit bármelyik csóró barátom ne tehetne meg.

Billie Joe Armstrong

Az embernek minden óráját úgy kell megélni, mintha az lenne az utolsó (...), és minden napot úgy, mintha halhatatlan lenne.

Julia Quinn

Lehetséges egyetlen nap alatt újra és újra beleszeretni egy emberbe, és egyre jobban szeretni?

Julia Quinn

Szent napján a kegyeletnek
Én is felgyujtom mécsemet,
S míg árnyaik körüllebegnek
Szárnyadon, bús emlékezet:
Imádkozván ím újra látom
S ontom értük hő könnyemet -
Vágyam, szerelmem, ifjuságom:
Halottaim - pihenjetek!

Fülöp Áron

Ismét leboronga egy évi idő,
Gyors napjaival soha vissza se jő.
Gyors napja, miként fejedelmi madár,
Csattogva odább kél és tova jár.

Nagy Imre