Idézetek - megbánás

Az életben csak a megbánás az állandó.

Brenna Yovanoff

A "megbánás" szabadon választott, ám tévesnek bizonyuló cselekvést implikál; az én történetemben a szabad akarat nem jutott szerephez.

David Mitchell

Ha valaki megbánja, amit tett, az is jobb a semminél, de semmilyen utólagos megbánás nem teheti jóvá, ha az embernek öröme volt a pusztításban.

Stephen King

24

A jelenben tanulhatok a múltból, és megteremthetem a jövőmet. A múltat már nem lehet megváltoztatni, de megváltoztathatom a történtekhez való hozzáállásomat. Tehát nem megbánás vagy keserűség van bennem, hanem megértem az élet leckéjét, és továbblépek.

Anthony Strano

A megbánás azt jelenti, hogy irányt változtatunk, és a jövőben másként éljük az életünket.

Gary Chapman

Az őszinte megvallás, megbánás és megbocsátás elmélyíti a kapcsolatot. A házassági kötelék helyreállítását éppen a megbocsátás teszi lehetővé.

Gary Chapman

Figyelmessége
a szükséges megbánás
magasabb foka.

Kántor János Kurszán

Szükségünk van azokra a pillanatokra, amikor rádöbbenünk, valami nincs rendben velünk, valami hibádzik, nem vagyunk tökéletesek, nem vagyunk bűntelenek. A bűn pillanatai, a megbánás pillanatai, azok a pillanatok, amikor önbecsülésünk alábbhagy, amikor kínzóan elégedetlenek vagyunk magunkkal - mindez elengedhetetlen a fejlődésünkhöz.

Morgan Scott Peck

A megbánás nem törli el a rosszaság következményeit.

Lucy Maud Montgomery

Fontos, hogy megfelelően zárjuk le a dolgokat az életben. Csak így lehet véget vetni valaminek. Különben bennünk rekednek szavak, amelyeket ki kellett volna mondanunk, de nem mondtunk ki, s a szívünket megbánás tölti el.

Yann Martel

A megbánás vagy megalázottság érzése felesleges időpocsékolás. Ha már valami megtörtént, úgysem lehet változtatni rajta.

Szalai Vivien

Korán vájta belém fogát 
a vágy, mely idegenbe tévedt. 
Most rezge megbánás fog át: 
várhattam volna még tiz évet.

József Attila

Mi lesz, ha megbánt? Mi lesz, ha elhagy? Mi lesz, ha meghal? Nem tudnám elviselni. Ezért rövidre zártam, nehogy megtörténjen. És mondjak valamit? Ez volt életem legeslegnagyobb baklövése. Te most ugyanezt a hibát akarod elkövetni, és átkozott legyek, ha végignézem. Kockáztatni kell (...), muszáj. Én nem tettem, és nézz rám, boldogtalan vagyok, árnyéka vagyok önmagamnak. Ez nem azt jelenti, hogy sosem fog megbántani, de azt garantálom, hogy bármennyire is fog fájni, soha semmi nem lesz fogható ahhoz a fájdalomhoz, amit a megbánás okoz. Hidd el, én megtapasztaltam mindkettőt. A fájdalom semmi a megbánáshoz képest, amit nap mint nap érzek. Ne menekülj el!

Excsajok szelleme c. film

A megbánás olyan fölösleges érzelem, nem gondolod?

Cassandra Clare

Pár nappal ezelőtt olyan boldog voltam, hogy minden megbánás nélkül haltam volna meg. De ez csapda volt! Pár pillanattal később a pokolban találtam magam!

Li Jong-Hi