Idézetek - lány

Kevés kellemesebb dolog létezik az életben, mint amikor az ember által valaha is látott legszebb lány mélyen a szemébe nézve azt mondja, hogy csodálatosan viselkedett.

Agatha Christie

Lehet a hím tagbaszakadt és rendkívüli jelenség, dönthet meg már kamaszkorában mázsás konyhahölgyeket, bánhat úgy a nőkkel, hogy azok megtiszteltetésnek veszik, ha néhanap megengedtetik számukra szerelmük kifejezése, jöhetnek lányok és asszonyok az életében, hogy alig győzi a lakást szellőztetni utánuk, legyinthet rózsaszínű postára, hallgathatja unottan a francia szubrettet a télikertben, de addig mégsem férfi, míg nem jön egy asszony, talán épp a kelmefestő keleti orrú felesége, egy párduc, aki se szó, se beszéd összekarmolja, keresztbe veti pillangós papucsait, és mérgezett hajtűt döf szívébe.

Cserna-Szabó András

Miért sírtok most érettem?
hisz akad más is helyettem,
a falunkban a sok lány,
rátok vár mindahány.

Jirí Weil

A természetesség az egyetlen, ami egy csinos lány szellemét is oly vonzóvá teheti, mint a külsejét.

Jane Austen

Isten látja lelkemet, én mindig a lányok szívéhez kerestem a kulcsot, de valahogy a pinceajtó mindig előbb nyílt.

Kovács András Péter

Férfi létére lehetetlenül sűrű, fekete szempillái voltak, ami még inkább kiemelte szeme kékjének mélységét, és arcának sápadtságát. A szemöldöke a hajához hasonlóan sötét volt, ám az arcélét borító rövid borostája lényegesen világosabb, akárcsak az arcbőre. A lány csak nézte a férfit, akit szeret, és életében először úgy érezte, hogy a boldogság szinte már fáj, olyan lobogással járja át a testét és a lelkét.

A. O. Esther

Mi vagyunk éppen a földön a lányok,
ez a mi mostunk, éljünk hát,
kipróbálatlanul nem hagyunk semmit,
a tegnapi lányok ugyanezt játszották.

Péterfy Bori and Love Band

Az nagyon rossz, amikor egy fiú ránéz egy lányra, és azt gondolja, hogy a pillantása fontosabb, mint a lány maga.

Stephen Chbosky

Örülök, hogy lány lett. És remélem, őrült lesz. Mert ez a legjobb, ami egy lányból lehet ezen a világon. Egy gyönyörű kis őrült.

A nagy Gatsby c. film

A klasszikus romantikus irodalomból ismert udvarias magatartás ma már nem csak fikció, hanem egyenesen sci-fi. A srácok bunkók, a lányok meg odavannak értük.

Leiner Laura

Figyelmeztetlek benneteket, egy lánynak csak egyszer kell eljátszania a becsületét. Többször már nem is kell. Ha ti neveletlenek vagytok a fiúkkal, tőlük se várjatok mást, mint modortalanságot, neveletlenséget. Arról a lányról is megvan a véleményük, aki minden nap mással jár. Fiatalok vagytok, előttetek az élet. Szeretnétek boldogan élni. Nyilván olyan férjet szeretnétek, aki jó hozzátok, hűséges, és egész életében szeret benneteket. De az ilyen embert ki kell érdemelni. Gondolkozzatok lányok, ha szándékotokban áll megjavulni, még nem késő.

Egy szöszi szerelme c. film

Az én tapasztalatom szerint a fizikai sokk gyakrabban végzetes, mint a szellemi. Köznapian megfogalmazva, lehet, hogy egy hirtelen becsapódó ajtó gyilkosabban hatna (...), mint az a hír, hogy a lány, akit kedvelt, szörnyű körülmények között meghalt.

Agatha Christie

Egy csekély jövedelemmel rendelkező magányos nő feltétlenül nevetséges, kellemetlen öreglány, a fiúk és lányok csúfolódásának céltáblája; de egy vagyonos önálló nő mindig tiszteletre méltó, és éppolyan kedves és értelmes lény lehet, mint bárki más. S ez a megkülönböztetés nem is szól annyira a világ jóérzése és értelmessége ellen, mint első pillanatban hinnénk: nagyon csekély jövedelem mellett ugyanis a szellem könnyen beszűkül, a kedély megsavanyodik. Akik épp csak hogy megélnek, s szükségképpen nagyon kis körben, nagyon alacsonyrendű társaságban forognak, könnyen kicsinyessé és zsémbessé válnak.

Jane Austen

Ha a szép szavak mögött igazság lapulna, a fiúk nem csak a lélegzetelállító lányok után forognának, észrevennék a jelentéktelen, átlagos, már-már csúnya lányokat is. Nem számítana, hogy kinek van formásabb feneke, szebben manikűrözött körme, divatosabb ruhája, csak az lenne a fontos, milyen jellemet takar a cicoma.

B. M. Grapes

Akik a végvárakat megjárták, nem úgy sírnak, mint ki sajnál, mert temet, nem úgy, mint a lányok vagy a gyermekek, kívül nekik semmi, csak belül csorog, minden, csorog nagyon, végig, az összeszorult nyelőcsövön, bele a gyomorba, s onnét a vérerekbe, a belekbe, a sejtekbe, és minden kis pórusába a szervezetnek.

Háy János