Idézetek - kor

A pap csak egyetlen nagy veszélyt ismer: s ez a tudomány - az ok és az okozat egészséges fogalma. A tudomány azonban egészében véve csak kedvező viszonyok közepette fejlődik - idő és szellem bősége kell az embernek ahhoz, hogy "megismerjen". (...) "Következésképpen az embert boldogtalanná kell tenni" - a pap logikája minden korban ez volt.

Friedrich Nietzsche

A könyvnyomtatás kora előtti időben egyszerű hitszakadásnak számított volna a reformáció; a könyvnyomtatás forradalommá érlelte.

Victor Hugo

Ki leggonoszabb korban jött világra,
az a gonoszt is jónak találja.

Johann Wolfgang von Goethe

Nyár. (...) A legszebb fejlődés kora, a tökéletesedés, a mindennemű hanyatlást megelőző szépség időszaka: az élet dele.

Cecelia Ahern

Gondoltál már arra, hogy a gumióvszer korunk üvegcippelője? Felhúzod, mielőtt megkezdődne a bál. Egész éjjel táncolsz egy ismeretlennel, aztán elhajítod a francba. Mármint az óvszert. Nem az ismeretlent.

Chuck Palahniuk

Korunk legnagyobb betegsége, hogy oly sok ember szenved attól, hogy sosem szerették.

Diána walesi hercegné

Az üzleti élet egyik alapszabálya minden korban igaz volt: senki sem pótolhatatlan.

J. R. Ward

Minden ember számára saját kora legjellemzőbb vonásainak az áttekintése, s az ebből levonandó helyes döntések meghozatala a legnehezebb.

Száray Miklós

... Hazajött
a kedves. Szemében hajnali csókunk
örömével s kora csillagokkal az ajka
között.

Radnóti Miklós

Ne gondolják, hogy én egyike vagyok azoknak, akik azt szeretnék, hogy visszatérjen a természeti népek kora, s mindnyájan állatbőrben járjunk; szó sincs róla, de egy kicsit szabadabb, egy kicsit egyszerűbb öltözködés sokkal természetesebb lenne.

Anne Frank

Egy bizonyos kor fölött ebben az országban úgy érzi az ember, hogy minden volt már egyszer, az óra körbejár. Egyfolytában ismétlik az adást.

Keresztury Tibor

Szerencsések vagyunk, mert olyan korban élünk, amikor még lehet új dolgokat felfedezni. Olyan ez, mint Amerika felfedezése - csak egyszer történhet meg. Korunk az a kor, amelyben felfedezzük a természet legalapvetőbb törvényeit.

Richard Feynman

Korunk társadalmában a bátorság fokmérője az a képesség, amellyel meggyőződéseinkhez ragaszkodunk - de nem csökönyösen vagy dacból (ekkor megfutamodásról beszélünk, nem bátorságról), és nem is bosszúból -, csupán azért, mert hiszünk bennük.

Rollo May

Ne dőlj be egyetlen izmusnak sem! Az eszmék, világnézetek és a sötét korban sajnos a vallások között is nyers hatalmi háború folyik! Miközben azzal áltatják, tán még önmagukat is, hogy itt "elvekről van szó"!

Müller Péter

Korunk népbetegsége a magány,
néhányan bele is halnak.

Keresztes Ágnes