Idézetek - kor

Nem fog rajta se kor, se háború, se válság,
úgy mutat tükröt, hogy nem akarja, hogy lássák.
Tud mit mondani szélben, fagyban, napsütésben,
szeretem, hogyha szótlan marad, akkor is értem.

Punnany Massif

A gyermekkor időtlen időktől fogva mindenkor a népmesék, legendák, tündérhistóriák kora volt, mert minden egészséges fiatalban ösztönös és tiszta szeretet él a fantasztikus, csodálatos, mesés történetek iránt.

Lyman Frank Baum

Az idős kor nem véd meg a kíváncsiságtól. Főképpen akkor nem, ha az idő és a halhatatlanság kérdéseiről van szó.

Andreas Gößling

Nagyon tipikus, hogy rettegünk attól, nem felelünk meg másoknak, meg hogy azon problémázunk, mit gondolnak rólunk. Nem csoda, hiszen generációkon át tűzzel-vassal égették bele az emberekbe azt, hogy az adott kor vallási vagy társadalmi-politikai irányelveinek meg kell felelni. És erre túlzottan rákondicionálódtak az emberek. De tudomásul kell venni, hogy ennek az időszaknak vége van, és mi egy új kor első fecskéi vagyunk! Egy olyan generáció, amelynek sokkal több lehetősége van arra, hogy a tagjai a saját életüket éljék.

Soma

A pénzügyi életed rendbetételére minden korban a most a legjobb időpont.

Csernok Miklós

A pap csak egyetlen nagy veszélyt ismer: s ez a tudomány - az ok és az okozat egészséges fogalma. A tudomány azonban egészében véve csak kedvező viszonyok közepette fejlődik - idő és szellem bősége kell az embernek ahhoz, hogy "megismerjen". (...) "Következésképpen az embert boldogtalanná kell tenni" - a pap logikája minden korban ez volt.

Friedrich Nietzsche

A könyvnyomtatás kora előtti időben egyszerű hitszakadásnak számított volna a reformáció; a könyvnyomtatás forradalommá érlelte.

Victor Hugo

Ki leggonoszabb korban jött világra,
az a gonoszt is jónak találja.

Johann Wolfgang von Goethe

Nyár. (...) A legszebb fejlődés kora, a tökéletesedés, a mindennemű hanyatlást megelőző szépség időszaka: az élet dele.

Cecelia Ahern

Gondoltál már arra, hogy a gumióvszer korunk üvegcippelője? Felhúzod, mielőtt megkezdődne a bál. Egész éjjel táncolsz egy ismeretlennel, aztán elhajítod a francba. Mármint az óvszert. Nem az ismeretlent.

Chuck Palahniuk

Korunk legnagyobb betegsége, hogy oly sok ember szenved attól, hogy sosem szerették.

Diána walesi hercegné

Az üzleti élet egyik alapszabálya minden korban igaz volt: senki sem pótolhatatlan.

J. R. Ward

Minden ember számára saját kora legjellemzőbb vonásainak az áttekintése, s az ebből levonandó helyes döntések meghozatala a legnehezebb.

Száray Miklós

... Hazajött
a kedves. Szemében hajnali csókunk
örömével s kora csillagokkal az ajka
között.

Radnóti Miklós

Ne gondolják, hogy én egyike vagyok azoknak, akik azt szeretnék, hogy visszatérjen a természeti népek kora, s mindnyájan állatbőrben járjunk; szó sincs róla, de egy kicsit szabadabb, egy kicsit egyszerűbb öltözködés sokkal természetesebb lenne.

Anne Frank