Idézetek - igaz

Egy újdonsült ara főz a konyhában. Ő vajon veszélyes lehet? A legtöbben nyilván azt válaszolnák erre, hogy nem. Pedig elég megtekernie egy gombot, és a gázrezsó azonnal tüzet okád. A mosogató alatt teli van gyúlékony vegyszerekkel. Ha a polcról leeső láboslavinát indítana, annak nem lenne jó vége, és egy akkora pengével, mint amekkora egy konyhakésnek van, simán meg lehet ölni egy embert. De senki sem tartja veszélyesnek, és igazából nem is az. Mert ő pontosan tudja, mit veszélyes és mit biztonságos csinálnia. Nem fog olajat önteni a lobogó tűzre.

Sakurazaka Hiroshi

A szerelem nem varázsszóra születik, hanem csináljuk, igaz, rejtélyes kémiai folyamatok hatására, amiket régen Ámor nyilainak hívtak. De mi magunk csináljuk, gerjesztjük, alkotjuk, teremtjük és alakítjuk, időnként hagyjuk mértéktelenül növekedni is, hogy még jobban belebóduljunk.

Lángh Júlia

Még egy háziállattal is milyen bonyolult a kapcsolat. Igaz, egy macska nem egyszerűen háziállat, sokkal több annál. Házi isten, régmúlt idők pogány istene. Vagy legalábbis királynő.

Lángh Júlia

A dolgok jó oldalát érdemes nézni (...), igaz, nem mindig lehet tudni, hogy melyik a jó oldal. Nem nagyon feltűnő.

Émile Ajar

Nem igaz, hogy megöregszik az ember (...), csak megkövetelik, hogy játszd a szerepet, hogy öreg vagy.

Émile Ajar

A gazdagoknak muszáj fitogtatniuk a vagyonukat, anélkül, hogy közönségesnek tűnnének. A pénzüket mégsem akaszthatják ki a falra, nem igaz?

Stan Lauryssens

Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény.

Deák Ferenc

Nem vizsgálok én semmit semmiféle más nézőpontból. Mindössze a saját gondolataimnak próbálok önző módon igazat találni.

Nana c. film

A madarak irtózatos, pokoli dühvel sipítanak teli torokból minden hajnalban, hogy figyelmeztessenek minket az igazságra. Ők tudják az igazat. (...) De sajnos, mi nem beszélünk madárul.

Kurt Cobain

Én nem tudom szédíteni a szíved.
Én nem mondhatom, hiszen nem lenne igaz és nem lenne szép.
Hogy az egyetlen voltál és leszel,
hiszen testünk csak porból van,
és ami azután lesz, ott mindenki egy.

Kowalsky meg a Vega

Amikor elveszítjük igaz szerelmünket, az életünk értelmetlenné válik, szinte kiüresedik. De végzetünk beteljesítésének reménye megmarad, még ráébredhetünk rendeltetésünkre. És nagy ritkán megtörténhet, hogy sorsunk kutatásának útja felülkerekedik, akár magán az időn is.

Téli mese c. film

Alighanem képmutató vagyok, igaz? Nem baj. Ezzel együtt tudok élni.

Emma Chase

A hírnév olyan, mint a macskaalom. Naponta változhat. Igazából változnia is kell.

Candace Bushnell

Az idősebb nők nem akarják beérni a kínálat maradékával. Ha nem vagyok képes olyan pasit találni, aki laza és életképes, akkor csesszétek meg, maradok inkább magamnak, mondják. Akit ezek a nők igazából szeretnének megkapni, az Alec Baldwin. Egyetlen nő sincs New Yorkban, aki ne utasított volna vissza életében már vagy tíz csodás, szerelmes férfit, csak azért, mert túl kövér volt az illető, vagy nem volt elég hatalma, vagy nem volt elég gazdag, vagy nem volt elég akármilyen. Csakhogy azok az igazán szexi pasik, akikre ezek a nők várnak, a húszéves kiscsajokra hajtanak.

Candace Bushnell

Az embereknek igazából nincs szükségük indokra, hogy úgy érezzenek, ahogy éreznek. Egyszerűen csak úgy intézik a dolgot.

Agatha Christie