Idézetek - igaz

A csupán ítélkező tekintet... csak kívülről lát. Átélés nélkül. Hűvösen és érzéketlenül. Ezért a látása nem valóságos. Hiányzik belőle a másik lélek átélése. A kettő csak együtt mutat igaz képet másokról.

Müller Péter

Igazából csakis a halál hatékony. Az egészségügyi ellátás hatékonyságának szemszögéből az élet egyáltalán nem költséghatékony.

Victoria Sweet

Mesélsz... és én hallgatlak. Boldogan. Mert ez a mese csodálatos. Mert ez a mese igaz. Mert ez a mese kettőnké. Mert ebben a mesében mindent meghallok. Mindent, amit szavakkal nem mondasz el. Mindent, ami a szavakon túl van. És én hallom ezt a mesét. A legszebbet. Amit a szemeiddel mesélsz. Amit a szemeimmel hallgatok.
Kettőnk csendjében.

Csitáry-Hock Tamás

Gyűlölöm a tetoválásokat. Csak az tesz magára jeleket, aki nem tudja, hogy kicsoda. Igaz, senki sem tudhatja igazán, hogy kicsoda, ezért inkább úgy fogalmaznék, hogy az teszi magára, akit nem is érdekel, hogy kicsoda.

Gerlóczy Márton

A vevőnek mindig igaza van. Ezt egy olyan világban fogalmazták meg, amikor a vevő még vevőként viselkedett, és tisztelte azt, aki kiszolgálta.

Gerlóczy Márton

Magyarország igen kreatív ország, igaz, minden ország kreatív, úgy értve, hogy a lakói, akik nélkül az ország csak körvonal.

Parti Nagy Lajos

Attól, hogy hiszel valamiben, nem biztos, hogy igaz.

Bosszú c. film

Még ha a biztonságra játszol is, akkor sem vagy igazán biztonságban, szóval talán vállalhatunk némi kockázatot, igaz?

Grace klinika c. film

Az emberek úgy akarják tönkre vágni mások életét, hogy hazudnak nekik. De ha igazán tönkre akarsz tenni valakit, mondj igazat!

True Blood - Inni és élni hagyni

Egy újdonsült ara főz a konyhában. Ő vajon veszélyes lehet? A legtöbben nyilván azt válaszolnák erre, hogy nem. Pedig elég megtekernie egy gombot, és a gázrezsó azonnal tüzet okád. A mosogató alatt teli van gyúlékony vegyszerekkel. Ha a polcról leeső láboslavinát indítana, annak nem lenne jó vége, és egy akkora pengével, mint amekkora egy konyhakésnek van, simán meg lehet ölni egy embert. De senki sem tartja veszélyesnek, és igazából nem is az. Mert ő pontosan tudja, mit veszélyes és mit biztonságos csinálnia. Nem fog olajat önteni a lobogó tűzre.

Sakurazaka Hiroshi

A szerelem nem varázsszóra születik, hanem csináljuk, igaz, rejtélyes kémiai folyamatok hatására, amiket régen Ámor nyilainak hívtak. De mi magunk csináljuk, gerjesztjük, alkotjuk, teremtjük és alakítjuk, időnként hagyjuk mértéktelenül növekedni is, hogy még jobban belebóduljunk.

Lángh Júlia

Még egy háziállattal is milyen bonyolult a kapcsolat. Igaz, egy macska nem egyszerűen háziállat, sokkal több annál. Házi isten, régmúlt idők pogány istene. Vagy legalábbis királynő.

Lángh Júlia

A dolgok jó oldalát érdemes nézni (...), igaz, nem mindig lehet tudni, hogy melyik a jó oldal. Nem nagyon feltűnő.

Émile Ajar

Nem igaz, hogy megöregszik az ember (...), csak megkövetelik, hogy játszd a szerepet, hogy öreg vagy.

Émile Ajar

A gazdagoknak muszáj fitogtatniuk a vagyonukat, anélkül, hogy közönségesnek tűnnének. A pénzüket mégsem akaszthatják ki a falra, nem igaz?

Stan Lauryssens