Idézetek - félelem

Félelmetes volt, hogy mennyi véletlen jött közbe, de a legjobban lefektetett tervek amúgy sem vesznek számításba minden eshetőséget.

Charlaine Harris

Minden félelmetes között a legfélelmetesebb az ember.

Fekete István

A félelmet nem kell legyőzni. A félelem mutatja meg, hogy hol a határ.

Gotham c. film

Vannak olyan dolgok, amelyeket még félelmében sem mond ki az ember, pedig ha kimondaná, megszűnnék a félelem.

Ratkó József

Ha az ember a félelmét egyszer már legyőzte, akkor élete hátralevő részében megszabadul tőle, mert a félelem helyett tisztánlátásra tesz szert - a szellem világosságára, mely a félelmet eltörli. Ettől kezdve az ember ismeri a vágyait, s tudja azt is, hogyan csillapítsa ezeket a vágyakat.

Carlos Castaneda

Nem tudsz aludni. Lehet, hogy azért, mert késő éjjel, mikor minden zaj elhal és ott fekszel az ágyadban, teljesen úrrá lesz rajtad a félelem. Azért, mert hirtelen minden annyira... üres.

A békés harcos útja c. film

Amikor velem tart a félelem, reszketés közben nyugalmat érzek. A reménytelenség elől menekülő, adrenalin kiváltotta izgalomban fuldokló ember nem maradhat életben.

Sakurazaka Hiroshi

Képzeljünk el két elmét, amint szorosan egymáshoz tapad, és úgy osztozik a felmerülő képeken, ahogy a papucsállatka sejtmagja osztódik: valóban páratlan egyesülés lenne ez. Néhány évezred múlva talán lehetségessé válik az ilyen összeolvadás - az elszigeteltség utolsó megpróbáltatása, végső csapás a magányra. Ma azonban még félelmetes akadályok állnak az elmék egyesülése előtt.

Irvin David Yalom

Szabadság, Egyenlőség, Testvériség, ezek a béke és a harmónia dogmái. Miért kell ezeket olyan félelmetes köntösbe öltöztetni?

Victor Hugo

A félelem és a tisztelet kéz a kézben jár. A félelem és a tisztelet a hatalom érmének két oldala.

Roberto Saviano

A bátorság azt jelenti, hogy eljön egy pillanat, amikor minden rajtad múlik, minden, az élet is, és a halál is, minden, és tudod, hogy minden rajtad múlik, és elbírod ennek a tudásnak a felelősségét és súlyát, és vállalod a sorsod, és azt teszed, amit tenned kell. És ne gondold, hogy nem félhetsz közben. Mert az, hogy félsz, az nem jelenti, hogy gyáva vagy. Mert a félelem az alap, abból következik, hogy tudod, hogy mivel nézel szembe. Ha le tudod győzni a döntő pillanatban, az a bátorság.

Dragomán György

A bátorság ahhoz kell, hogy a félelem ne játsszon szerepet az elhatározásokban.

Feldmár András

Sokkal kevésbé félünk az erőszaktól, mint a saját érzéseinktől. A személyes, saját, magányos félelem sokkal rémisztőbb, mint amit más okozhat.

Jim Morrison

Tanuld meg legyőzni a félelmet. Napjainkban ez az egyetlen művészet, amelyhez értenünk kell. Félelem nélkül szemlélni a dolgokat, félelem nélkül a helyes utat választani.

Friedrich Dürrenmatt

Szétáradt az égbolton a mennydörgés. Bátyó a félelem legkisebb jele nélkül nézett fel. (...)
- Á, ne is törődj vele. Csak Isten tologatja a bútorokat.

Charles Martin