Idézetek - ember

Utálni az embert és imádni az Istent - úgy tűnik, minden hit így foglalható össze.

Robert G. Ingersoll

Süket csend van, amit már alig lehet elviselni, mert azt jelenti, hogy az ember egymaga van, tökegymaga, a csendbe nem lehet belefogódzni.

Bor Ambrus

Az ember általában frusztrálttá és csalódottá válik, ha nem látja, hogyan fog megvalósulni az álma. Sőt, kételkedni kezd. A kétely pedig újabb csalódottságot szül. Fogd hát a kételyeid, és változtasd hitté.

Lisa Nichols

Semmi sem korlátozott - sem a források, sem más. Csak az emberi elme teremt korlátokat.

Rhonda Byrne

Nincs ember, aki azt kívánhatná, hogy jobban szeressék, mint ahogyan engem szeret az, akit én valósággal imádok.

Charlotte Bronte

Minek nekem a gazdagság? Az embernek csak annyi kell, hogy éhségét és szomjúságát csillapítsa. Vannak helyzetek, amikor étel-ital híján elpusztul az ember, és akkor az arany meg a gyémánt sem segíthet rajta. Az igazi drágakő az egészség, a munkabírás és a becsület, mely barátokat szerez az embernek.

Karl May

A magány azért feloldhatatlan, mert nem fizikai természetű, továbbá azért feloldhatatlan, mert a szeretett személy mellett érzi meg a leginkább a szerelmes. És végül azért feloldhatatlan, mert az agyában érzi az ember, minden terepek legmagányosabbikában.

Jeffrey Eugenides

Ha (...) az emberben nem lappang művészi vagy pénzügyi tehetség, vagy csak nem elég penge, akkor egyet tehet: folytathatja, amit első általánosban elkezdett - azt, hogy olvasni tanul. Az angol szakot azoknak találták ki, akik még nem találták ki magukat.

Jeffrey Eugenides

Ha valaki nem engedi be az embert, egy idő múlva már nem kopogtat.

Ransom Riggs

Gyakran eltűnődöm, vajon mi motiválja az embereket. Hogy vajon már a születésünkkor belénk rögződik minden, vagy felnövés közben tanulunk el dolgokat. Talán olyan körülmények kényszerítenek minket, amikre nincs semmi ráhatásunk. Vajon akad ember, aki maga irányítja az életét, vagy mind tehetetlenek vagyunk?

Jessica Sorensen

Az élet csupa szerencse, például amikor az ember jó lapokat kap, vagy egyszerűen csak jókor van jó helyen. Egyeseknek ezüsttálcán kínálják a szerencsét, az új esélyt, a menekvést. A megmentő lehet hősies, vagy akár lehet csak a puszta véletlen, viszont vannak, akiknek egyáltalán nem jut szerencse, akik rosszkor kötnek ki rossz helyen, akiket nem mentenek meg.

Jessica Sorensen

Tiszteletben kell tartanunk a másik ember vallását, de csak abban az értelemben, és olyan mértékben, ahogyan tiszteletben tartjuk azt a nézetét, hogy a felesége gyönyörű, és a gyerekei okosak.

Henry Louis Mencken

A kérdés (...) az, okos dolog-e hinni abban, hogy az ember megszabadul "bűnös vágyaitól", ha a Megtartóztatást választja. Ha engem kérdezel, azt felelem, hogy épp az ellenkezője az igaz.

Jostein Gaarder

Csak öntelt ember veti el magától a földi életet s az összes földi gyönyöröket egy olyan lény kedvéért, aki talán nem több egy elvont fogalomnál.

Jostein Gaarder

2

Hibáját kerülendő, az ostoba ember az ellenkezőjét cselekszi.

Quintus Horatius Flaccus