Idézetek - ember

Legközelebb, amikor valami váratlan esemény gátolja a terveid megvalósítását, próbálj pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, ne akadályként tekints a történésekre! Keresd a rejtett ajándékot - a lehetőséget, amely áldásos lesz rád vagy a környezetedben lévő emberekre nézve.

Nick Vujicic

A jó embereknek nem kell, hogy legendává váljanak. Csak teszik, ami helyes.

Brandon Sanderson

Az emberek csaknem mind rabszolgák, annál az oknál fogva, amellyel a spártaiak a perzsák szolgaságát magyarázták: mert nem tudják kimondani azt a szót, hogy nem. Kimondani tudni ezt a szót, és egyedül élni tudni: ez az egyetlen módja annak, hogy megóvjuk szabadságunkat és jellemünket.

Nicolas Chamfort

A nagy és üdvös munka mindig összefűzi az embereket.

Stefan Zweig

A szerelem sohasem haszontalan (...) A szerelem erőssé és tisztává tesz (...). Még akkor is, ha az ember egy gazemberbe szerelmes.

Margit Sandemo

A gyűlölet olyan, mint a lappangó rákos megbetegedés, szétmarja a személyiséget, és eleszi az élethez szükséges egységet. A gyűlölet elpusztítja az ember érzékét az értékek iránt és az ítélőképességét. Arra készteti, hogy a gyönyörűt visszataszítónak lássa, a visszataszítót pedig gyönyörűnek, arra készteti, hogy összetévessze az igazat a hamissal, és a hamisat az igazzal.

Martin Luther King

Az ember egyedinek születik, de kópiaként hal meg.

Robert Betz

A becsület csak egy üres szó. Nem lehet megenni, meginni, és mégis bármerre járok, az emberek vég nélkül a becsületről beszélnek, ezernyi mesén keresztül értelmezve, mit is jelenthet.

Anthony Ryan

A háború a legbolondabb dolgokra kényszeríti az embereket.

Giovannino Guareschi

Egy olyan szemét és tetves világban, ahol még csak egy igaz barátja sem lehet az embernek, már az is nagy vigasztalás, ha egy igaz ellenséget talál.

Giovannino Guareschi

Az ördög nem rút, amilyennek ábrázolják. Valójában az ördögnek igen szépnek kell lennie, különben hogy tudná félrevezetni és megtéveszteni az embereket?

Giovannino Guareschi

Nem minden kilométer egyforma hosszú, s ennek az az oka, hogy az emberek sem egyformák. Néha még városhelyen is elég befordulni egy mellékutcába, s máris egészen más világban találjuk magunkat.

Giovannino Guareschi

Nincs tökéletes ember ezen a világon, csak tökéletes szándék.

Simon R. Green

Az élet olyan, mint vonaton utazni, ahol az út során a számtalan állomáson számunkra fontos emberek leszállnak, s mire az út végére érünk, szinte senki sem ül már a szerelvényen.

Dean Ray Koontz

Azért létezünk, hogy szeressenek és szeressünk, mert számunkra a szeretet az egyetlen dolog, amely rendet, jelentést és fényt hoz a létezésbe. Ez biztosan így van, különben vajon milyen célt szolgálna az emberi lét?

Dean Ray Koontz