Idézetek - ember

Az emberek úgy akarják tönkre vágni mások életét, hogy hazudnak nekik. De ha igazán tönkre akarsz tenni valakit, mondj igazat!

True Blood - Inni és élni hagyni

Azok a dolgok, amikről az emberek úgy gondolják, hogy inkább nem beszélnek róluk, azok olyan dolgok, amikről más emberek (mint én) egyáltalán nem akarnak tudni. Vagy nem kellene, hogy tudni akarjanak róla. Annyi titkot tudtam, mint égen a csillag, és komolyan, egyik révén sem jutottam semmiféle előnyhöz.

Charlaine Harris

Ha a halál szele megérint, annak megvan a maga hatása. Ilyenkor szeret az ember megbizonyosodni róla, hogy tényleg él.

Charlaine Harris

Csak azok emlékeznek az emberre, akiknek a szemébe nézett. A többiek, akiknek nem, majdnem soha. Ha békén hagyod őket, ők is békén hagynak. Ha nem hagyod békén őket, megszeretnek, és annyi neked.

Daniel Banulescu

A tudomány lépésről lépésre tárja fel a mindenség titkait, egyre fantasztikusabb összefüggéseket ismer fel. És felmerül a kérdés: mindez véletlenül jött-e létre? Az ember eljut oda, hogy egy csodálatos alkotásról van szó, és itt belép - vagy nem lép be - a hit.

Vizi Elek Szilveszter

Vannak olyan dolgok, amelyeket még félelmében sem mond ki az ember, pedig ha kimondaná, megszűnnék a félelem.

Ratkó József

Esküvő! Születésnap! Nem mindegy? Mind a kettő lényege, hogy az ember lezár egy fejezetet, és örömmel fogadja, amit az élet hoz.

True Blood - Inni és élni hagyni

Nem az számít, hogy ki halt meg. Ha az emberek szeretik egymást és az egyik egyszer eltűnik, a távolság fáj. És a távolság ugyanaz, akárki halt is meg.

True Blood - Inni és élni hagyni

Nem az a csoda, hogy miért őrülnek meg az emberek, hanem az, hogy miért nem.

Grace klinika c. film

Az élet tele van fekete lyukakkal, és az egyetlen ember, aki meg tud menteni tőle, az te vagy.

Red Band Society c. film

Különös, hogyan ragaszkodnak az emberek dolgokhoz, amik nem igazán számítanak, amíg nem történik valami, ami igen.

Red Band Society c. film

Igazán szeretem a rajongóimat, ha egyesével találkozom velük. De amint csapatban vannak, kiütközik a csordaszellem, és elfelejtik, hogy én is csak ember vagyok, élő hús és csont, sérülékeny és megfélemlíthető.

Gayle Forman

Vannak a jó hírnél és szavahihetőségnél fontosabb dolgok is, amiket elveszíthet az ember.

Gayle Forman

Az érzelmek számtanában soha nem tudhatod előre, hogy az egyik ember hiánya mennyivel mélyebben érinthet, mint másé.

Gayle Forman

Mi történt velem? Hogy lett belőlem ez a két lábon járó önellentmondás? Emberekkel körülvéve egyedül érzem magam. Azt állítom, hogy nem vágyom másra, csak hogy normális lehessek, és mikor kóstolót kapok belőle, milyen is az, azt se tudom, mihez kezdjek vele. Már nem tudom, hogyan viselkednek a normális emberek.

Gayle Forman