Idézetek - barát

Egy barátot gyakran meg kell kímélnünk attól, amit valójában gondolunk. Amolyan hallgatólagos egyezség ez. Nem veszünk tudomást egymás hibáiról, és megőrizzük egymás titkait. A barátság nem az őszinteségről szól. Az igazság túl éles fegyver ahhoz, hogy olyasvalakivel szemben forgassuk, akiben megbízunk, és akit tisztelünk. A barátság az önismeretről szól. A barátunk szemében önmagunkat látjuk, mint egy tükörben. Segít megítélni, hol tartunk, hova jutottunk.

Michael Robotham

Lelkünk soha sincs olyan közel a valósághoz, mint a temetőben. Itt vége az őrületnek és a hazugságnak. A lét éppolyan meztelenné válik, mint a születésünk pillanatában. Nincs már gazdag, szegény, ellenség, barát - az önzés falai leomlanak, és megszűnik az esztelen rohanás. Jó illat van a temetőkben - és az embereknek utólag eszébe jut, hogy szeretniük kellett volna egymást.

Müller Péter

Aki mindenkinek barátja, az saját maga ellensége.

Mike Tyson

Az új találkozás, bár percek vagy életek múlnak el közben, barátok számára bizonyosság.

Richard Bach

A barát olyan, mint az esőkabát az előszobában. Amikor nincs szükség rá, "csendesen" meglapul a polcon, de amikor esik, a sötétben is megtalálom, hiszen ott van!

Hofi Géza

Tükör

A legjobb barát szava,
mely karcol, mégis jobbá válni hajt.

Sam B. Finn

Barátok és szerelmesek között minden beszélgetés létrehozza a maga könnyed vagy suta ritmusait, a titkos beszédet, amely ott folyik föld alatti folyóként a legbanálisabb párbeszéd alatt is.

Robert Charles Wilson

Azok a legjobb, legtartósabb kapcsolatok, melyek mély barátságból alakulnak ki. Amikor egy nap ránézünk a másikra és meglátunk valamit, amit addig nem láttunk. Mintha elfordítottál volna egy kapcsolót, és az, aki eddig csak egy barát volt, hirtelen nélkülözhetetlenné válik számunkra.

X-akták c. film

Néha, mivel te vagy a legjobb barátom, azt hiszem, hogy normális vagy, akárcsak én. Aztán időről időre eszembe juttatod, hogy férfi vagy.

Cecelia Ahern

Három hűséges barát létezik - egy öreg feleség, egy öreg kutya és a készpénz.

Benjamin Franklin

Magamra hagy a vasárnap délután,
távolságok börtönajtaját zárva rám.
minden idegszálammal nyújtózkodom
utánad, drága, ahogy a fák ágai
kapaszkodnak még görcsösen a nyárba,
s várlak, ahogy évek óta hiába várom,
hogy bekopogjon egyszer egy barátom
pirosló arccal, váratlanul hozzám.

Zúgó Róbert

- Mitől vagy ennyire biztos abban, hogy sikerrel jártok? (...)
- Ezt nevezik vak hitnek, barátom.

A. O. Esther

Valahogy semmit nem lehet szavakkal igazán elmondani, semmit, ami az életben nagyon fontos... Tudod, ami olyan fontos, mint a születés, vagy a halál. Azt még azokkal a bizonyos szavakkal sem lehet elmondani. Talán a zene elmondja, nem tudom... Vagy ha ez ember vágyakozik és megérint valakit, így... Ne mozdulj. Ez az én másik barátom nem ok nélkül bújta a vége felé a szótárakat. Keresett egy szót. De nem találta meg.

Márai Sándor

Bármilyen közel áll hozzánk egy barát, vagy éppen egy szerető, szükségünk van arra, hogy ténylegesen tartozzunk valakihez, meglegyenek a gyökereink, mert ezek a gyökerek adnak tartást, amikor azt érezzük, hogy az egész világ összeesküdött ellenünk.

Alice Clayton

Nem létezik olyan ékkő, ami betöltheti az ürességet a szívedben, mert maguk az érzéseid egyedül azok, amik kincsként ragyognak. (...) A család felé, a barátok felé, azok felé, akiket szeretsz... a tudat, hogy mennyire fontosak számodra. Hogy hiszel bennük. Hogy szereted őket. Ez olyan kincs, amit nem adhat meg neked más. Magadnak kell megtalálnod és érezned!

Shugo Chara! - Doki c. film