Idézetek - őszinteség

Az őszinteség néha nagyon tud fájni - de a fájdalom a fejlődés velejárója.

Csernus Imre

Aki igazán szeret: úgyis ismer. Ha nem szólsz, akkor is. Magányunknak egyetlen - nem veszélytelen - oldószere van: az őszinteség.

Müller Péter

Nőknek szóló regény: egyetlen téma: az őszinteség.

Albert Camus

Az őszinteség nehéz, de a végén ez a sokkal kedvesebb alternatíva.

Így jártam anyátokkal c. film

Mikor elér az élet-válság, hogy kilábalj belőle, olyan póztalanul őszintének kell lenned magadhoz, amilyen még sose voltál. Az igazi őszinteség mindig nagyon új: egészen szokatlan. Úgy kérdezd magad, mint a legjobb barátodat. Ne higgy az álszenteknek; szeretned kell magad akkor is, mikor minden lépésed rossz, különben a másikat sem tudod majd szeretni, mikor az hülyeségeket csinál és hazudik magának, de nem csak ezért: szeretned kell magad, hogy legalább egyvalaki szeressen.

Kornis Mihály

Az egyetlen, ami mindent elronthat, az az őszinteség hiánya.

Dexter c. film

Az őszinteség és a jó szándék két teljesen különböző dolog.

Brandon Sanderson

Minden barátság alapja az őszinteség. (...) Két ember között mindig ott kezdődik, hogy egymásra bízzák a titkaikat.

Rejtő Jenő

Más a betű szerinti igazság és a szívből fakadó őszinteség.

Egyszer volt, hol nem volt c. film

A rossz szokások felszámolhatók. Ehhez pedig nem kell más, mint egy kis őszinteség, sok-sok bátorság, pár száz munkát megszakító szünet és közös játék.

Diana Loomans

Természetesen mindig ott a kísértés, ami azt akarja mondani neked, hogy máshol zöldebb a fű. Ennek ellenére nem kellene veszendőbe mennie olyan értékeknek, mint a hűség, az őszinteség, és annak, hogy kéz a kézben haladtok. Ennek akkor is így kell lennie, ha éppen nem úgy mennek a dolgok - sőt, akkor kell leginkább!

Sebastian Vettel

Nem a barátság fakad az őszinteségből, hanem az őszinteség a barátságból.

Hamvas Béla

A pontosság az őszinteség ikertestvére, a pontatlanság meg a tisztességtelenségé.

Charles Simmons

Az őszinteség nem jelenti azt, hogy kegyetlennek kell lenned másokkal. Nem kell mindent elmondanod nekik, ami nem tetszik bennük, hangoztatva, hogy ezt "az ő érdekükben" teszed! Néha jobb, ha nem tudjuk, hogy lelkük mélyén mások mit tartanak rólunk. Mások önbecsülésének tisztelete megkívánja, hogy néha inkább ke­vesebb, mint több igazságot mondj nekik.

Napoleon Hill

Az őszinteség nem azt jelenti, hogy meg kell bántani másokat, hanem csak azt, hogy kezdettől fogva legyen bátorságunk vállalni önmagunkat.

Frank Arjava Petters