Idézetek - érzés

Pawel érezte, amit érzett, megvolt a maga igazsága, és megvoltak a maga tévedései is, amelyekért fizetett, nem mindig készpénzzel, és sokszor határidő után, a tévedések ugyanis nem évülnek el, csak a kamatszámláló ketyeg: tik-tak, vágd el a kék vezetéket, vagy a pirosat.

Ignacy Karpowicz

Az iskolásgyerekek gyakran híján vannak a türelemnek, például kinevetik a tanáraikat, csupán amiatt, mert valami idejétmúlt holmit viselnek, amelyet az osztály komikusnak tart, és ha véget ért a tisztelettudás, elszabadul az ördög. És ha éppenséggel valamelyik társuk üt el némileg a többitől, akár a bőre színe vagy hajszíne miatt vagy amiatt, ahogy beszél vagy eszik, könnyen válik áldozattá; vérig kínozzák, és neki el kell tűrnie. Holott bizonyára nem mindegyik osztálytársa kiváltképpen kegyetlen vagy szívtelen, de senki nem akar tréfarontó lenni, s így az osztály zöme többé-kevésbé részt vesz a gyötrésben; ordítoznak, mert a többiek is ordítanak - amíg már szinte magukra sem ismernek. Sajnos, a felnőttek sem viselkednek jobban. Kiváltképpen, ha nincs más elfoglaltságuk, és rosszul megy a dolguk - vagy ha csupán azt hiszik, hogy rosszul megy - összeverődnek valódi vagy vélt sorstársaikkal, ütemes lépésekben vonulnak végig az utcákon, kórusban ismételgetik a legostobább jelszavakat, és ráadásul közben ugyancsak kiválónak érzik magukat.

Ernst Hans Gombrich

Ha úgyszólván nem szomjúhoznánk szüntelen a boldogságot, a kellemes érzéseket, az elismerést, a gyengédséget, nem lennénk oly gyakran szomorúak, midőn mindez hiányzik. És aki többé mit sem kíván, az soha nem is lenne többé szomorú. Csak a szomjat kell elnyomni, és elnyomódik a fájdalom is.

Ernst Hans Gombrich

Minél többet tud az ember, annál inkább érzi a kicsinységét ahhoz a tökéletességhez képest, amit a világ létezése jelent.

Vizi Elek Szilveszter

Hihetetlen érzés, ha valaki feltétel nélkül szeret.

A. Meredith Walters

Vannak arcok, melyek az igazi érzéseket jobban eltakarják, mint az álarcok mosolyunkat vagy zavarunkat.

Walter Scott

A szegénység megszüntetése nem csupán gazdasági vagy éppen pedagógiai feladat. A hátrányos helyzetű kisebbségek a versenyfutásban nem az alapvonalról, hanem két-három méterrel az alapvonal mögül indulnak. Sújtja őket a többségi társadalom kimondott vagy kimondatlan előítélete, ahogy fogva tartják őket saját frusztrációik, gyengeségeik és az érzés is, hogy a többségi társadalom generációkon keresztül méltatlanul bánt velük.

Felcsuti Péter

Az életvágy minden ember legtermészetesebb érzése.

Babits Mihály

A hálátlansághoz negatív gondolatok és érzések tapadnak. Legyen szó irigységről, haragról, elégedetlenségről vagy csak a "sosem elég" érzéséről, ezek nem hozhatják meg neked a kívánt dolgokat.

Rhonda Byrne

A szeretet és a hála minden negativitást felold, bármilyen formát öltsön is. Ez a két érzés képes tengereket szétválasztani, hegyeket megmozgatni, és csodákat véghezvinni.

Rhonda Byrne

A magány azért feloldhatatlan, mert nem fizikai természetű, továbbá azért feloldhatatlan, mert a szeretett személy mellett érzi meg a leginkább a szerelmes. És végül azért feloldhatatlan, mert az agyában érzi az ember, minden terepek legmagányosabbikában.

Jeffrey Eugenides

"Különleges napok". (...) A szerelmes egyén minden alkalommal ezt érzi, amikor a szerelmesével találkozik.

Jeffrey Eugenides

A legjobb tanárok azok, akik inspirálni tudják a tanítványaikat a tananyag iránt érzett szenvedélyükkel.

Neil deGrasse Tyson

Egyesek (...) akkor is úgy érzik, hogy bebörtönözték őket, ha mondjuk nem repülhetnek az űrben. Mások tökéletesen szabadnak érezhetik magukat egy kis szobában is, ha gondolkozhatnak.

Mordecai Roshwald

- Olyan hülyének érzem magam!
- Nincs miért szégyenkezned. Örülj, hogy tiszta szívből tudtál szeretni valakit. Nagyon sok embernek nem adatik meg ez a lehetőség. Csak nő, nő bennük az érzés, és alig várják, hogy rázúdítsák valakire. Ne hidd, hogy ezek után nem leszel képes mást szeretni.

Margit Sandemo