Idézetek - érdek

Számomra a szerelem sosem volt racionális, objektív dolog. Amikor elvarázsol valaki, oda kell neki adnod a lelked, de amint megszűnik a varázs, távozni kell (önmagad érdekében).

Nikodém Vanda

Rájöttem, hogy elvesztettem a lelkemet, és hogy a lélektelenség gyönyöre pont abban rejlik, hogy már nem érdekel, volt-e egyáltalán.

Maggie Stiefvater

Az emberi test nem akar sérüléseket szenvedni. Arra vagyunk programozva, hogy rosszul legyünk a vér láttán. A fájdalom kémiai folyamatok óvatosan kikísérletezett elegye annak érdekében, hogy életben maradjunk. A tudományos kutatások arról számolnak be, hogy az analgéziával születettek - azok, akik képtelenek fájdalmat érezni - leharapják a nyelvük végét, lyukat dörgölnek a szemükbe, eltörik a csontjukat. Fékek és ellensúlyok csodálatos rendszere gondoskodik arról, hogy működőképesek maradjunk.

Maggie Stiefvater

Csak az ateisták lehetnek erkölcsösek. Ha jutalomért vagy a büntetés elkerülése érdekében cselekedsz, az nem erkölcs.

Penn Jillette

Nem érdekel, most nem zavar, hogy nem vagy már olyan,
Hogy éppen annyi folt, ahány tüske van,
és nem érdekel, hogy nem érlek el, nincs mit mondanom.
Nincs mit mondanom, nincs mit mondanom.

Esti Kornél

Tudod én szentül hiszem, hogy ha van Isten, nem valamelyikünkben van. Nem benned, bennem, hanem valahol kettőnk között. Ha van valami varázslatos ezen a világon, akkor az az, hogy megpróbáljuk megérteni a másikat, osztozni vele. Tudom ritkán van kilátás teljes sikerre, de kit érdekel? A fő, hogy megpróbáltuk.

Mielőtt felkel a Nap c. film

Szívesen hallgatom meg a baráti tanácsokat. Szeretek kérdezgetni, érdekel, hogyan fogadják a véleményemet (...). Szívesen cserélek eszmét valakivel, akit jobban elfogadok, mint önmagamat.

Shirley Maclaine

A múltat nem lehet eltakarítani, még mások érdekében sem.

Edward Morgan Forster

Ragaszkodom a saját, különbejáratú véleményemhez, ítéljék azt helyesnek vagy helytelennek, kövezzenek meg érte, nem érdekel. Nem azért, mert hős vagyok, inkább gyáva vagyok, csak azért kiabálok, mert félek a sötétben, és minél sötétebb van, annál hangosabban.

Koltai Tamás

Az intelligenciánkra vagyunk büszkék, hiszen ebben különbözünk az állatoktól. Érdekes módon mégis buzgóbban mérjük össze a képességeinket a különféle sportokban, pedig az állatok erősebbek, gyorsabbak és ügyesebbek, mint mi vagyunk.

Boldogkői Zsolt

A láthatatlanság a legfontosabb, amit a biztonságom érdekében tehetek.

Leon Leyson

A legtöbb szó, amit kimondunk, semmitmondó. Vagy már úgyis mindenki tudta, amiről szó van, vagy senkit nem érdekel.

Janne Teller

Lehetnék hálás ezért
Vagy sírhatnék
Hogy néha máshoz is jó vagy
De ha az öledbe bújok
Nem érdekel
Az sem, hogy lesz-e holnap.

Ákos

Nem érdekel, ha a szerelmem viszonzatlan is, mert már az boldoggá tesz, ha veled vagyok, vagy csak rád gondolok.

Cecelia Ahern

Ha mindent beleadsz az edzéseken, ha átléped személyes határaidat és túl tudsz lépni a holtponton, akkor nem érdekel, hogy jó adottságaid vannak vagy sem. Csak az számít, hogy milyen keményen edzel: amíg így teszel, tisztelni foglak.

Michael Jai White