Idézetek - él

A lelkiismeret fontos dolog, és szeretnék úgy élni, hogy reggel, mikor belenézek a tükörbe, ne tegyen fel nekem olyan kérdéseket, amelyekre szégyellnék válaszolni.

Petra Nagyová-Dzerengová

A szerelem nem egy kis etyepetye egy kieső szobában. Hanem olyasmi, amiért az ember él és meghal.

Richelle Mead

Emberként boldogan, kiegyensúlyozottan, mosolyogva élni csak azok tudnak, akik elfogadják, hogy meg fognak halni.

Csernus Imre

Azt mondják, az ember nem élhet remény nélkül. Nos, nem is él, hanem meghal.

Patrick Süskind

Minek olvasok, miért olvasom el újra például ezt a könyvet is, amikor pedig tudom, hogy már igen hamar halvány emlékem sem marad róla? És egyáltalán, mire jó még bármit is tenni, ha minden semmivé foszlik? Minek élni, ha mindenképpen meghalunk?

Patrick Süskind

Olykor nem az számít, mi helyes és mi nem, hanem a döntés meghozása, amivel a legkevesebb fájdalmat okozzuk. Ezt meg azt nem mondasz el, magadban tartasz dolgokat és érzéseket, és együtt élsz a titkaiddal.

Orange Is the New Black c. film

Ha az ember nem tud nevetni meg egy kicsit farsangolni, ha a dolgok rosszra fordulnak, akkor vagy már nem él, vagy szeretne meghalni.

Stephen King

Nagy igazság, hogy akinek a kapzsiság előbbre való a szeretetnél, az szomorú és nyomorúságos életet él. De akiknek fontosabb a szeretet, mindig meglátják a szivárványt.

Gyilkos sorok c. film

Még nem szolgáltam meg a halált, egyszerűen nem tudtam megfizetni, mert a halál az életbe kerül, és túlságosan keveset éltem még eddig.

Benedict Wells

Csak az tud boldog párkapcsolatban élni, aki egyedül is képes boldog lenni. Aki maga nem tudja kormányozni az életét, annak a párkapcsolat csak függés lesz. Azért keresi a másik társaságát, mert a nélkül nem bír meglenni.

Erdélyi Mónika

Az élet arra van, hogy ne lakjunk, hanem éljünk benne, és úgy hiszem, minden okunk megvan az örömre.

Révész Sándor

Nem szeretek a múltba nézni. A jövőbe nem tudok. De a jelenben élek, és ez megvéd a bánattól.

Szergej Vasziljevics Lukjanyenko

Számtalanszor volt alkalmam megtapasztalni, mit művel az emberrel az élni vágyás, de változatlanul elképedek rajta. Az önfeláldozás, az önzetlen áldozatvállalás leginkább a szentek cselekedeteiben és a gyerekmesékben jelenik meg. Nem, persze valóban megesik néha. De rendszerint a csata hevében, a düh paroxizmusában. (...) Ilyenkor rohannak be az égő házba, vetik bele magukat az örvénybe, indulnak mosolyogva kivégzésre. A düh! A düh és a gyűlölet - csak ezek válthatják ki az igazi önfeláldozást.

Szergej Vasziljevics Lukjanyenko

Az életben a legfontosabb dolog - maga az élet. Minden bűnt le lehet vezekelni, minden bajt orvosolni lehet. Amíg élsz, mindig jut hely az örömnek is, a reménynek is, a szeretetnek is. De aki meghalt, az veszített.

Szergej Vasziljevics Lukjanyenko

Nagyon kevés ember van, akit kedvelek. Mások kedvelése egy olyan illúzió, amelyet szükségképpen ápolgatnunk kell magunkban, ha a társadalmon belül kívánunk élni.

John Fowles