Idézetek - él

A vég nélküli panaszkodás csak időszakos megkönnyebbülést jelent, ehelyett inkább meg kell tanulni együtt élni a fájdalommal, valahogy fel kell venni a mindennapi élet fonalát és lassacskán megtalálni a veszteség elfogadásának útját.

Murakami Rjú

Mi lehet megkapóbb egy szál rózsánál egy pillanattal azelőtt, hogy kibontaná a kelyhét? Képzeljük csak el! Vajon mivel tölthette a napjait Audrey Hepburn, mielőtt elindult, hogy színésznőként meghódítsa a világot? Vagy Vivien Leigh? Esetleg Julia Roberts? Mindnyájan épp olyanok voltak, mint te. Éltek nap nap után, anélkül, hogy tudták volna, nemsoká az ő arcuk ragyog majd a mozivásznon és a rajongók millióinak szívében. Bizony. Mielőtt díva lett belőlük, hétköznapi lányok voltak. A jövő dívái ma még ugyanilyen egyszerű, fiatal hölgyek, akik mit sem sejtve élik megszokott, nyugodt életüket, akárcsak te. És könnyen lehet, hogy épp te leszel a holnap hősnője!

Murakami Rjú

Meglelni téged olyan volt, mint rájönni, hogy mégsem vagyok süket, néma és vak, bár megtanultam úgy élni. (...) A legnagyobb félelmem most az, hogy még ha mindketten megérjük is a százat, sem lesz elég időnk együtt.

Nevada Barr

Nem ritka az olyan ember, aki egész életét arra várva tölti, hogy elkezdjen élni.

Eckhart Tolle

Eljön az a pillanat, amikor már nem tudjuk kicsiholni magunkból a szerelem érzéseit. Csak a tragikum marad. Hogy valakiért vagy valamiért éljünk, elveszti az értelmét. Értelmet csak abban a gondolatban találunk, hogy meghaljunk valamiért.

Albert Camus

Csak egy gesztenye voltam,
ki lehullott eléd.
Hiába mondtam, ne végy fel,
tövist szúrok beléd.

Magna Cum Laude

Minden bevégeztetett? Rendben van, akkor kezdjünk el élni!

Albert Camus

Néha eljön a pillanat, mikor sorsára kell hagynod valamit, hogy valami mást megóvhass. (...) Másokat kell felfalnod, ha élni akarsz.

Tokyo Ghoul c. film

Bürokraták és pénzemberek irányítanak minket,
Hazug szólamok, ígéretek tartják alul a szintet.
Utat keresve, tapogatózva egymásra lépve élünk,
Megnyomorítva, mindent feladva szánalmas lesz a végünk.

Ismerős Arcok

Mikor nem látod már a célt,
S tán a hited sem töretlen,
Húzódj csak félre, és úgy gondold végig,
Mitől jó élni és mitől nem!

Ismerős Arcok

Azért lettünk, hogy alkossunk, szeressünk, nyerjünk, azért lettünk hát, hogy békében éljünk. Ám a háború megtanít rá, hogy mindent elveszítsünk, s hogy azok legyünk, akik nem voltunk.

Albert Camus

Mindenkinek van egy sztorija; mindenki leplezi a múltját, hogy önmagát védje. Vannak, akik jobbak és alaposabbak másoknál. De hogyan lehet élni egy olyan világban, ahol senki sem az, akinek látszik?

Jodi Lynn Picoult

Azt sugárzod magadból, amit a lelkedben, önmagadban átélsz. Ami benned történik, az árad belőled. Akiben öröm él, abból öröm árad. Derű.

Müller Péter

A boksz nélkülem is tovább él. Amennyire tudom, a Concorde nem túl gazdaságos repülő, szóba került, hogy kivonják a forgalomból. Ha megteszik, attól még sugárhajtású gépekkel lehet majd repülni, de Concorde-ok már nem lesznek. Én voltam a boksz Concorde-ja, a többiek a sugárhajtású gépek. Én magasabban repültem, gyorsabb voltam, mint ők, de hozzá kell szoknotok, hogy mostantól csak sugárhajtású gépekkel repülhettek, Concorde-dal nem.

I Am Ali c. film

Először is hallgatni kell - kiiktatni a közönséget és megítélni tudni önmagunkat. Figyelmes testkultúra és figyelmes tudatos élet egyensúlya. Felhagyni a nagyravágyással és a kettős - a pénz alóli, és hívságaink, gyávaságaink alóli - felszabadulás munkájának szentelni magunkat. Fegyelemben élni. (...) Fel kell számolni minden előző állapotot, és erőinket először abba kell fektetni, hogy semmit ne felejtsünk el, majd hogy türelmesen tanuljunk. Ezen az áron az esélyünk egy a tízhez, hogy megmenekülünk a legrútabb, a legnyomasztóbb sorstól: a munkába járó ember sorsától.

Albert Camus