Könyvek

Melissa Landers: Elidegenítve

Melissa Landers: Elidegenítve

Maxim Könyvkiadó

Cara, a 17 éves diáklány az egyik legkiválóbb tanulója a Midtowni középiskolának, amikor egy nap Ferguson igazgató behívja az irodájába. Nem mindennapi hírt közöl a lánnyal: Carat választották ki a L`eihrek arra, hogy egyik cserediákjukat fogadja otthonába egy teljes évre.

Két évvel ezelőtt derült fény egy másik bolygó létezésére, melyen az emberekhez hasonló lények élnek, a L`eihrek. Bár kinézetükben szinte azonosak az emberi fajjal, de technológiájukban, felfogásukban, és az élethez való hozzáállásukban teljesen különböznek. Egy jóval fejlettebb fajt képviselnek, és céljuk a Földön élő emberekkel való barátságos kapcsolat kiépítése. Caranak egy éve van rá, hogy megismerje Aelyxt, és vendégül lássa, majd ő maga is egy évet fog tölteni Aelyx otthonában. De nem egyszerű a helyzet, mivel az emberek kétkedve fogadják a más bolygóról érkező idegeneket. Carara nagy nyomás nehezedik, mert barátai is egyre bizalmatlanabbak Aelyxszel szemben. És ahogy az emberek és a L`eihrek kapcsolata egyre inkább kezd meginogni, úgy fűzik egyre szorosabb szálak a lányt Aelyxhez.

Úgy tűnik, a két nép közötti összecsapás elkerülhetetlen. Az egyre baljósabb eseményeket felgyorsítja, mikor az emberek egy radikális csoportja megöl egy l`eihrit. Vajon milyen szerep jut Caranak és Aelyxnek ebben a kiélezett helyzetben? Elég erős a szerelmük, hogy átvészeljék a megpróbáltatásokat, vagy örökre el kell engedniük egymást?

Vedd meg 20% kedvezménnyel!

Horváth Viktor: A vers ellenforradalma

Horváth Viktor: A vers ellenforradalma

Magvető Kiadó

A rajztanárok rajzolni tanulnak, a hegedűművészek hegedülni, a színészhallgatók színészkednek, és ez így van rendjén. Az irodalom is művészet, azonban itt az intézmények elfelejtették az alkotva tanítást.
Most újra fel kell fedeznünk, mert tanulni saját élményekkel lehet, mert tehetségre nem lehet kiképezni, de szakmára igen, mert a zseni szakismeret nélkül eszköztelen dilettáns, mert a rúdugróknak, konyhai mosogatóknak és atomfizikusoknak is éppúgy szebb az életük az írástól, ahogy a zenétől, tánctól is, és mert a közgazdászok, asztalosok és politikusok is jobb szakemberek lesznek, ha művészeteket tanultak. Vissza kell vennünk az iskolába az írásoktatást, különben lehúzhatjuk a rolót. És mert írni jó.
De hogyan csináljuk? A magyartanárokat nem képezték ki írásra, írástanításra végképp nem, és az egész terület a szent megközelíthetetlenség ködébe rejti magát. Mer ilyesmibe belefogni normális ember? Illik ezt?
A vers ellenforradalma verset írni tanít, és tanítani tanít. Egymásra épülő feladatokkal újítja fel a hagyományt, és javaslatot tesz egy élhető tantervre: az alkotáselvű irodalomoktatás programjának kidolgozására.

Vedd meg 20% kedvezménnyel!

Szerző szerint

Könyvcím szerint

Műfaj szerint

Téma szerint

Új könyvek

(zárójelben a könyvből vett idézetek száma)

Legnépszerűbb könyvek

(zárójelben a kedvencnek jelölések átlaga)

 1. Joanne Kathleen Rowling: Harry Potter és a Bölcsek köve (493)
 2. Stephenie Meyer: Twilight - Alkonyat (486)
 3. Stephenie Meyer: New Moon - Újhold (432)
 4. Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg (421)
 5. Stephen King: A remény rabjai (413)
 6. Paulo Coelho: Tizenegy perc (396)
 7. Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai (395)
 8. Paulo Coelho: A Piedra folyó partján ültem és sírtam (358)
 9. Stephenie Meyer: Eclipse - napfogyatkozás (309)
 10. Stephenie Meyer: Breaking Dawn - Hajnalhasadás (295)

Legtöbbet idézett könyvek

(zárójelben az idézetek száma)

 1. Müller Péter: Szeretetkönyv (170)
 2. Frank Herbert: A Dűne - Káptalanház (152)
 3. Márai Sándor: Füves könyv (123)
 4. Paulo Coelho: A Zahir (114)
 5. John Steinbeck: Édentől keletre (112)

Legnépszerűbb kiadók

(zárójelben a kedvencnek jelölések száma)

 1. Athenaeum Kiadó (251 787)
 2. Könyvmolyképző Kiadó (158 700)
 3. Európa Könyvkiadó (151 309)
 4. Alexandra Kiadó (131 540)
 5. Fabyen Kft. (119 954)

Könyvek borítók szerint

Melissa Landers: ElidegenítveHorváth Viktor: A vers ellenforradalmaSam Harris: Tények és keresztényekJohn Gribbin: Schrödinger macskájaAdam Makos: Az óceán hangjai