Az elmúlt egy hét új idézetei

Az ismeretlenség hatékony fegyver lehet.

Will Ellsworth-Jones

Minden egyes graffiti azt jelképezi, hogy senki sem mondhatja meg, mit csinálj, a magad erejéből boldogulsz, és úgy változtatod meg a várost, ahogyan neked tetszik.

Banksy

Manapság szinte az összes kölyök híres akar lenni, amikor felnő. Ha megkérdezed tőlük, hogy miért, nem tudnak válaszolni. Szerintem Andy Warhol tévedett: a jövőben olyan sokan lesznek híresek, hogy egy napon mindenki 15 percre ismeretlenné válik.

Banksy

Nem értem, miért igyekeznek az emberek mindenáron megosztani a nyilvánossággal a magánéletüket. Elfelejtik, hogy az ismeretlenség hatalmat ad.

Banksy

Ha az ember hisz valamiben, akkor nyugodtan elvállalhatja a megbízást, mert a munkája attól még nem lesz szar, hogy fizetnek érte.

Banksy

Azt szeretem a kapitalizmusban, hogy mindig talál helyet magának - és az ellenségeinek is.

Banksy

Hamisítvány? Nem, nem. Akkor eredeti? Nem, nem is eredeti. A művészet világában rengeteg variáció létezik e két véglet között.

Will Ellsworth-Jones

Jobban tesszük, ha nem bízunk meg a csendes többségben... A csend ugyanis kényes dolog... elég egy hangos zörej, és vége.

Banksy

Ha Michelangelo vagy Leonardo da Vinci ma köztünk élne, nem kápolnákat festenének, hanem ők készítenék az Avatart.

Banksy

A film rendkívül demokratikus és hozzáférhető, és ha valaki nem csupán átrendezni szeretné a világot, hanem megváltoztatni, ez a legmegfelelőbb eszköz.

Banksy

El kell mennem tőled, mielőtt rám ragad rólad iszonyatos fegyelmed, amellyel magadat óvod meg (...), mielőtt annyira hozzád forrok, hogy megtanulok a szemeddel látni.

Szabó Magda

Szerettelek... úgy szerettelek, ahogy nem tudok és nem is akarok szeretni többé, kritikátlanul. Mindig én voltam a tiéd és nem te az enyém, akkor is távol tőlem, mikor a karomban voltál.

Szabó Magda

Közömbös emberekkel nem kellemetlen a találkozás, csak unalmas.

Szabó Magda

A halottak mindenestül meghalnak, és soha többé nem adható nekik semmi, sem engesztelésből, se szomorúságból, se szeretetből.

Szabó Magda

Ki kellett volna dobnia mindent, de rosszulesett a gondolat: a tárgyak közel hozták a távollevőket.

Szabó Magda