Az elmúlt egy hét új idézetei

Az az erő, amely csak a lázadást ismeri, kimerül.

Albert Schweitzer

Aki jó cselekedetekre szánja el magát, nem számíthat arra, hogy az emberek eltakarítják az útjából az akadályokat. Sőt el kell viselnie, hogy újabbakat gördítenek elébe.

Albert Schweitzer

Ha egy ateista és a pápa ugyanazt gondolják, az azt jelenti, hogy van valami, ami igaz. Lennie kell egy emberi igazságnak, amely a vallásoktól függetlenül létezik.

Oriana Fallaci

A félelem legyűrheti a racionalitást. (...) Irracionális félelembe hajszolhat, mikor nincs is mitől tartanunk. A kérdés, hogy felül tudjuk-e vezérelni az elemi ösztöneinket? El tudjuk-e érni, hogy ne félelemből reagáljunk?

Észlelés c. film

Nem mindig kapod meg, amire vágysz, de ha próbálkozol, olykor megtalálod, ami neked jár.

The Rolling Stones

Az álmok változnak, és ha nem is sikerül a hegyet megmásznunk, még mindig elmozdíthatjuk őket.

Észlelés c. film

Az ambícióink és az álmaink bepillantást adnak nekünk egy szép jövőbe, és segítenek átvészelni az olykor kevésbé szép jelent.

Észlelés c. film

Ha elkezdünk hinni istenekben, boszorkányokban, manókban, fáraó átkában és bosszúálló halottakban, akkor minden lehetséges és semmire sincs racionális magyarázat.

Lőrincz L. László

Talán Isten csak egy ember, és a mi hatalmas, végeérhetetlen univerzumunk mindössze egyetlen sejt az ő szervezetében. És isten univerzuma is csak egy parányi sejt egy még nagyobb isten szervezetében.

David Gray

Az emberek jajgatnak, panaszkodnak, pletykálnak, mint a vénasszonyok, túlságosan komolyan veszik a maguk apró ügyeit, és nem látják a fától az erdőt.

Fehér Klára

A nő kényes holmi s vele óvatosan kell bánni.

Titus Maccius Plautus

Ha a nőnek valami bűnt kell tennie, csalfaságot, emlékezete vele van mindig, örökre, halhatatlan. De hogyha hűség van soron, vagy bármilyen derék tett, feledékeny lesz és emlékezete cserben hagyja nyomban.

Titus Maccius Plautus

Ha a valóságom nem olyan izgalmas mint a fantáziám, akkor ezért én vagyok felelős.

Feldmár András

Aki a halálból tért vissza, az minden napot meg tud becsülni.

Czeizel Endre

A sorozatgyilkosok általában - illetve lényegében mindig - a saját kényszerük rabszolgái. Azért ölnek, mert muszáj nekik, nem bírják megállni.

Dan Wells