Az elmúlt egy hét új idézetei

A tétlen emberekkel nehéz kijönni. Azon kívül, hogy lehangolóak, kissé még veszélyesek is lehetnek.

Lafayette Ron Hubbard

Ha továbbra is hazudsz nekem, ha továbbra is kihagysz a döntéseidből, ha a nyerni meg veszíteni szavakat használod, amikor a házasságunkról beszélsz, akkor - ha nem is egyik napról a másikra -, de ha továbbra is így viselkedsz, szépen, apránként el fogsz veszíteni.

Így jártam anyátokkal c. film

A boldogtalanság egyik kulcsa a tucatnyi elvárás. Elvárások a világ, és mások felé. A fejekben megszülető "ilyennek vagy olyannak kellene lenni" mondatok... elvárt érzések, tettek... mert míg az elvárt dolgokat hiányolod, addig észre sem veszed az apró, de hatalmas csodákat, amit a világ és mások nyújtanak feléd... ne várd el, hogy süssön a nap, ne essen az eső.

Hozleiter Fanny

Repkednek a fogyatékos megbélyegzések a világban. Pedig, azt gondolom, hogy mindenki az... Valakin jobban látszik, más egy tökéletesnek tűnő álarc mögé rejti.

Hozleiter Fanny

Tudod, az, mikor kitartasz valaki mellett tűzön-vízen át, és megadnál neki mindent, mindegy, hogy az milyen áldozatokkal jár, az a szerelem! És ha szeretsz valakit, akkor nem állsz le soha. Akkor se, ha hülyének néznek, vagy neveznek, akkor se, akkor pláne nem! Egyszerűen nem adod fel, mert ha feladnám, ha hallgatnék a világra, továbblépnék és keresnék valaki mást, akkor az nem szerelem lenne, hanem... akkor az valami eldobható dolog lenne, amiért nem érdemes harcolni.

Így jártam anyátokkal c. film

A lázadás az esztelenség láttán születik meg, igazságtalan vagy érthetetlen helyzetben. Vak lendülete rendet követel a káoszban, egységet a tovaillanó, az eltűnő mélyén. Kiált, követel, azt akarja, szűnjön meg a botrány, és kőbe íródjék, ami eddig szüntelenül a homokba íródott.

Albert Camus

Ha nem hiszünk semmiben, ha semminek nincs értelme, és egyetlenegy értéket sem tudunk igenelni, minden lehetséges és semmi nem fontos.

Albert Camus

1

Azon a napon, amikor a bűn az ártatlanság képében tetszeleg, érdekes áttétel folytán az ártatlanságot szólítják fel önigazolásra.

Albert Camus

Tegnap elítélték, ma a bűn a törvény.

Albert Camus

A mély fájdalom olyan, mint egy seb a lelken, az alkohol pedig csak arra jó, hogy nyitva tartsa ezt a sebet.

Murakami Rjú

A vég nélküli panaszkodás csak időszakos megkönnyebbülést jelent, ehelyett inkább meg kell tanulni együtt élni a fájdalommal, valahogy fel kell venni a mindennapi élet fonalát és lassacskán megtalálni a veszteség elfogadásának útját.

Murakami Rjú

Egy saját lelki nyomorában dagonyázó férfival szemben az együttérzés a lehető legrosszabb.

Murakami Rjú

Ő olyan, mint a füst: azt hiszed, tisztán látod, de ha kinyújtod a kezed érte, csak a semmit markolod. Ez egyfajta erő, talán. És épp ez teszi kiismerhetetlenné.

Murakami Rjú

Amikor a bátorság és a lelkierő fogyóban van, a fűszeres étel a legkiválóbb utánpótlás, mert feltüzeli a lelket.

Murakami Rjú

A figyelmem talán gyakrabban kalandozik el a kelleténél, (...) mégis azt hiszem, épp ez az oka annak, hogy soha, semmi nem tud igazán depresszióssá tenni és elkeseríteni.

Murakami Rjú