Az elmúlt egy hét új idézetei

Az ember elfelejtette, hogy kicsoda ő, és ezért azt sem tudja, hogy mi az értelme az életének.

Francis Schaeffer

Egy barátom megkérdezte tőlem: szereted még a futballt? Imádom! Visszakérdezett: ezt a mait? Mit mondhattam volna neki? (...) Ennyit tudunk, de én ezt is szeretem, engem ez is kielégít. Nem élek Barcelonában, sem Londonban. Én magyar ember vagyok, és ez a futball az enyém.

Szurgent Lajos

A barátok akkor is vigyáznak az emberre, amikor nem látja be, hogy szüksége van rájuk.

Nora Roberts

Annál felemelőbb érzés nincs, mint visszaolvasni valamit, amit aznap létrehoztam, és reggel még nem létezett. Olyankor érzem igazán, hogy termékeny napom volt. Minden egyéb csak cicomázott pótcselekvés.

John O`Farrell

Egy író csak fogyaszt és fogyaszt, tapasztalatot gyűjt, irodalmat, filmeket, cikkeket dolgoz fel, mindent, ami érdekli, és végül muszáj reagálnia valamit.

John O`Farrell

Én abban hiszek, hogy az emberek változnak. Hogy képesek vagyunk alkalmazkodni egymáshoz, egyre jobban odafigyelni a másikra, az igényeire, és észrevenni, hogy a tevékenységein hogyan hatnak a környezetünkre. Folyton változunk. A folyamat része az is, hogy a változást észrevegyük, pláne egy családban, ahol mire kettőt pislantasz, a gyerekeid már felnőttek.

John O`Farrell

Minden rendes férj és apa küzd ezzel minden pillanatban. Mekkora szabadságot adj a gyerekeidnek, ahogy egyre idősebbek lesznek? Mikor kell valóban nemet mondanod? Mik azok a korlátok, amik nem átléphetők szülő és gyerek között? Férjként meg kell kérdezned magadtól, jó egyensúlyt tartasz-e a családi életed és minden egyéb között. És néha meg kell kérdezned a partneredet is, hogy szerintük is jól értelmezed-e ezt az egyensúlyt. Kész aknamező, csodálom, hogy van ember, aki átjut a túloldalra.

John O`Farrell

Ha Eukleidésznek nem sikerült valakiben fiatalos lelkesedést gerjeszteni, akkor az nem született tudományos gondolkodónak.

Albert Einstein

Tudomány az, amit a tudósok csinálnak, és annyiféle tudományos módszer van, ahány tudós.

Percy W. Bridgman

Az igazság lényegéhez tartozik, hogy magában hordja az ellenőrzés és igazolás lehetőségét.

Percy W. Bridgman

A forradalmian új ötletek a teremtő zsenik múlttal való szembefordulásából születnek.

Simonyi Károly

Nincs mentség arra, hogy a következő generációt is olyan tudatlanságban, a kölcsönös megértéstől és rokonszenvtől megfosztva bocsássuk útjára, mint amilyenek mi magunk vagyunk.

Charles Percy Snow

Egy szívverésnyi idő örökkévalóság lehet.

Csillagkapu c. film

Az iskola kicsiben az adott társadalmi rendszert mintázza. Nem egyéb, mint a tanító meg a büdös kölykök konfliktusainak képében a zsarnok és a nép szembenállásának egyszerűsített modellje. (...) Az iskolába a büdös kölykök voltaképpen nem azért járnak tehát, hogy ott írni-olvasni megtanuljanak - ezt csak néhány nyájtermészetű egyed teszi, később az ő segítségükkel jönnek létre a zsarnokságot kiszolgáló intellektuális intézmények (...), hanem azért, hogy kitanulják az ellenállás legkülönfélébb formáit, és azokat a felnőtt életükben is sikeresen alkalmazzák a társadalomban megjelenő elnyomás ellen.

Csányi Vilmos

A nagy találmányok többnyire csak alkotóik fejében működnek tökéletesen, mert abban a fejben minden rendelkezésre áll az eszményi működéshez, és semmi sem zavarja azt.

Csányi Vilmos