Felhasználási feltételek

Az oldal regisztrált vagy regisztráció nélküli használata jelen szabályzat kötelező érvényű elfogadásának minősül. A szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy jelen szabályzatot indoklás vagy külön értesítés nélkül, akár visszamenőleg is megváltoztassa. A szabályzat minden oldalról elérhető a Felhasználási feltételek linkre kattintva. A szabályzat változásainak nyomon követése a felhasználó felelőssége.

Jelen dokumentum szerves részének számít jogi nyilatkozatunk és az adatvédelemről szóló aloldalunk is.

Az oldal működése

A szolgáltató minden tőle telhetőt megtesz a felkerült anyagok elérhetőségének biztosítása érdekében. Az esetleges hibákkal (oldal elérhetetlensége, adatbázis sérülése, illetéktelen használat stb.) és a szolgáltatás teljes vagy részleges megszűnésével kapcsolatos károkért a szolgáltató nem vállal felelősséget.

Tartalom

A Citatum.hu közösségi oldal, a rajta található idézeteket az oldal tagjai töltik fel. Az egyes idézetekkel kapcsolatos jogi felelősséget minden esetben az idézet beküldője vállalja. A szolgáltató és az oldalon tevékenykedő önkéntes moderátorok jogosultak, de nem kötelesek a beküldött idézeteket ellenőrizni, és jogsértés vagy az oldal szabályzatának megsértése esetén törölni.

Az oldal tartalma az 1999. évi LXXVI. szerzői jogi törvény 7. § (1) alapján gyűjteményes műnek minősül és szerzői jogi védelem alá esik. Az egyes idézetek kis mennyiségben szabadon felhasználhatóak, nagyobb mennyiségű idézet átvételéhez vagy profitorientált felhasználáshoz azonban az oldal tulajdonosának írásbeli engedélye szükséges. Idézetek átvétele esetén megköszönjük, ha az adott oldalon forrásként elhelyezel egy ránk mutató linket. Az idézetek felhasználásának feltételeiről bővebben a GyIK-ban olvashatsz.

Az oldal tartalmával kapcsolatos részletes jogi nyilatkozat ezen a linken keresztül érhető el.

Regisztráció

Az oldal egyes funkcióinak használatához regisztráció szükséges. A regisztrációhoz eldobható (csak néhány óráig élő) e-mail cím a gyakori visszaélések miatt nem használható. A Citatum.hu adatvédelmi nyilatkozata az Adatvédelem menüpont alatt érhető el. Tilos olyan felhasználónév használata, amely

 • megtévesztő módon hasonlít más tag, híres ember, közéleti személyiség, intézmény vagy szervezet nevére,
 • trágár kifejezést tartalmaz,
 • egyértelműen köthető egy, már törölt felhasználónévhez.

A felhasználónév utólagos megváltoztatására nincs mód.

Tilos az oldalon a toplista vagy az idézetbeküldési limit megkerülése érdekében többször regisztrálni. A szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az inaktív (több mint 2 éve nem használt) felhasználóneveket és az általuk feltöltött tartalmakat törölje.

Amennyiben az oldalon közzétett tartalommal kapcsolatban harmadik fél eljárást indít vagy igényt támaszt, a tartalom beküldője (vagy törvényes képviselője) a felmerülő valamennyi költség és kár megtérítését magára vállalja.

Hozzászólások

A hozzászólásokkal kapcsolatos mindennemű felelősség a hozzászólót terheli. Az oldal üzemeltetője és a kijelölt moderátorok jogosultak, de nem kötelesek a feltöltött hozzászólásokat ellenőrizni, és a szabályzat megsértése esetén azokat külön értesítés nélkül törölni.

Tilos olyan hozzászólás elhelyezése, amely

 • szerzői jogokat, személyiségi jogokat, adatvédelmi törvényeket sért,
 • jogszabályba ütközik, vagy bűncselekményre, jogsértésre történő felhívást közöl,
 • agresszív, személyeskedő, trágár, erotikus, rágalmazó, kötekedő, diszkrimináló vagy gyűlöletkeltő,
 • nemzeti, etnikai, faji vagy vallási hovatartozás alapján hátrányosan megkülönböztető, illetve azt indokolatlanul firtató,
 • a beépített szószűrő szándékos kikerülésével tiltott szavakat használ,
 • rendszeresen a témához nem kapcsolódó hozzászólásokkal zavarja a fórum használatát,
 • feltűnően zavarja a kulturált, folyamatos eszmecserét,
 • politizál, szándékosan politikai álláspontot sejtet vagy firtat,
 • reklámot tartalmaz.

Üzenetküldés

Az oldal belső üzenetküldője segítségével csak személyre szóló üzeneteket engedélyezett küldeni, reklámüzenetek kiküldésére a rendszer nem használható. Reklámnak minősülnek azok az üzenetek is, amelyek a szerkesztőség külön engedélye nélkül több tagnak lettek kiküldve, és honlapcímet tartalmaznak, akkor is, ha az üzenetküldőnek nem fűződik érdeke a weboldal reklámozásához.

Egyéb rendelkezések

A felhasználási feltételek megsértése a hozzászólások vagy a felhasználónév külön figyelmeztetés nélküli törlésével, a hozzászólások és idézet beküldések időleges tiltásával, vagy az adott tag IP cím, felhasználónév vagy egyéb egyedi jellemzők alapján történő kitiltásával járhat. A szolgáltató fenntartja a jogot bármely tag külön figyelmeztetés és indoklás nélküli kitiltására.

Utolsó módosítás: 2014. szeptember 9.