Emberismeret

Az elmúlt fél év legnépszerűbb emberismeretről szóló idézetei:

Mindig máshol akarunk lenni, mások akarunk lenni, mást szeretünk a másikban, mint akik. Megérkeznénk, de mennénk, vagy maradnánk még, de nem lehet. Sohasem az igazi. Ilyen vagy te is, én is, ilyenek vagyunk mind. Valami mindig hiányzik. Néha minden. Néha nagyon sok, néha csak kevés hiányzik ahhoz, hogy boldogok legyünk - de nem vagyunk sohasem teljesen és maradéktalanul boldogok.

Müller Péter

Ha ezt olvasod, akkor ez a figyelmeztetés neked szól. Minden szó, amit itt olvasol, elvesz egy másodpercet az életedből. Nincs más dolgod? Annyira üres az életed, hogy őszintén: nincs semmi más ötleted, mivel töltsd ezeket a perceket? Vagy a bárminemű "hatalomtól" általában tátva marad a szád, és tiszteled és hitelesnek tartod azt, aki ezt tőled megköveteli? Mindent elolvasol, amit elvárnak, hogy elolvass? Mindig azt gondolod, amit elvárnak, hogy gondolj? Lépj le a kéródból. Találkozz egy ellenkező neművel. Hagyd abba a mértéktelen vásárlást és maszturbálást. Mondj fel a munkahelyeden. Köss bele valakibe. Bizonyítsd be, hogy élsz. Ha nincs igényed rá, hogy ember legyél, statisztikai adat leszel. Figyelmeztettelek.

Harcosok klubja c. film

Nem az a fontos, hogy egy véleményen legyünk, hanem az, hogy egy színvonalon.

Vavyan Fable

Mindnyájan hibázunk. Az határoz meg minket, hogy hozzuk helyre.

Kemény motorosok c. film

Ne mondd a nőnek, hogy csinos. Csak azt mondd neki, hogy más, mint a többiek, és minden út megnyílik előtted.

Jules Renard

Gyakran a győzelem kulcsa, hogy hagyod, az ellenfeleid elhiggyék, ők nyertek, pedig nem.

The Originals c. film

Túl sok embernek van túl sok véleménye olyan dolgokról, amikről semmit se tud. És minél tudatlanabbak, annál több a véleményük.

Fallout c. videojáték

Ne akarj farkasszemet nézni a sorsoddal, úgyis te pislogsz majd hamarabb!

Lakatos Levente

Ahogy egyre idősebb leszel, megtanulod, hogy két kezed van: az egyik, hogy magadon segíts, a másik pedig azért, hogy másokon.

Audrey Hepburn

Mit is mondtunk a látszatról? Igen, azt, hogy néha csal. De azért általában azt kapod, amit látsz.

A pletykafészek c. film